Semerkant Gezilecek Yerler Nerelerdir?
06 Temmuz 2024

Semerkant Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Semerkant Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Semerkant, Orta Asya ülkelerinden birisi olan Özbekistan’ın bir şehridir. Tarih boyunca oldukça önemli bir yere sahip olan bu şehir, turistik olarak da son derece ilgi çekicidir. Yüzyıllardır zengin ve ihtişamlı bir kültüre sahip olan Semerkant, çok sayıda gezilecek yere sahiptir.

Yani Semerkant neresi gezilir diye merak eden kişiler için tavsiye edilebilecek birçok yer bulunuyor. Bu doğrultuda sayısız turistik yeri ve yapıyı ziyaret etme imkânı vardır.

Mimari açıdan oldukça güzel yapılara sahiptir. Cami, medrese, müze gibi birçok yapısı ziyaret edilmelidir. Hayranlık uyandıran yapılar, dönemin mimarisini en iyi şekilde yansıtıyor. Semerkant neresi gezilir diye merak edenler için şunlar tavsiye edilebilir:

·         Registan Meydanı

Orta Asya’nın ihtişamlı mimari anlayışının izlerini gözler önüne seren Registan Meydanı, şehrin kalbi olarak görülür. Şehri ziyaret etmek isteyen kişilerin buraya mutlaka gelmesi tavsiye edilir. Bu sayede ihtişamlı mimariyi yakından görmek mümkün olur.

Meydanda, UNESCO tarafından hazırlanan Dünya Mirasları Listesi’ne giren 3 önemli medrese vardır. Registan Meydanı, barındırdığı tarihi yapılar ile hem mimari hem de kültürel anlamda oldukça gelişmiş bir bölgedir.

·         Afrasiyab Müzesi

 Afrasiyab Müzesi, bir arkeoloji müzesi olmasıyla ön plana çıkar. Şehrin kuzeyinde Afrasiyab Antik Kenti yer alır ve burada bulunan eserler bu müzede sergilenir. Kent, 13. yüzyılda yıkılmıştır ve buradan kurtarılan eserlerin sergilenmesine karar verilmiştir.

Şehir merkezinden hareket eden minibüs ve otobüsler ile bu kente gitmek mümkündür. Yani kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilir. Ziyaret saatleri ise her gün 09.00 ile 18.00 arasındadır.

·         Uluğ Bey Medresesi

Uluğ Bey Medresesi, Timur İmparatorluğu dördüncü sultanı tarafından yaptırılmıştır. Bu kişi, medresenin adından da anlaşılacağı üzere Uluğ Bey’dir. 15. Yüzyılda Orta Asya’nın en önemli eğitim kurumlarından birisi olarak biliniyor.

Medresenin yapımı 1417 ile 1420 yılları arasında tamamlanmıştır. Medreseye girişler ücretsizdir. Her gün 09.00 ile 18.00 saatleri arasında Registan Meydanı’nda bulunan bu medreseyi ücretsiz olarak ziyaret etme imkânı vardır. Estetik ve görkemli mimarisi ile turistlerden yoğun bir ilgi görür.

·         Siyab Bazaar

Kadınlar Pazarı olarak da bilinen Siyab Bazaar, yaklaşık 800 yıldır aynı yerde kurulur. Şehre özgü birçok ürün ve esere burada rastlamak mümkündür. Satıcıların çoğu kadınlardan oluşur. Saat 07.00 ile 19.00 arasında açık olan pazar, Bibi Hanım Camii’nin arkasındadır.

·         Gür-i Emir Türbesi

Timur Han’ın mezarı, Gür-i Emir Türbesi’nde bulunuyor. Şehirde bulunan en önemli yapılardan biri olarak kabul edilir. Orta Asya mimarisi örnekleri içerisinde önemi bir yere sahip olan türbe, çok uzaklardan dahi görülebilir.

Mavi kubbesi ise oldukça ilgi çekicidir. Dileyenler için gün sabah 09.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Semerkant’a giden kişilerin ziyaret edebileceği güzel yerlerden sadece bir tanesidir.

İstanbul Semerkant Uçak Bileti Nereden Alınır?

Semerkant’a gitmek isteyenler https://www.avantajliseyahat.com/ üzerinden bilet sorgulayabilir ve kolay bir şekilde İstanbul Semerkant uçak bileti satın alabilir. Farklı hava yolu şirketleri tarafından Semerkant’a düzenli olarak sefer yapılıyor.

Bu hava yolu şirketlerinden aktarmalı veya aktarmasız İstanbul Semerkant uçak bileti alabilirsiniz. Biletler sadece gidiş veya gidiş – dönüş şeklinde alınabiliyor. Uçuş süresi fazla uzun değildir. Bu süre tercih edilen hava yolu şirketine ve aktarma olup olmadığına bağlı olarak değişir.

·         İstanbul Semerkant Uçak Bileti Nasıl Alınır?

İstanbul ve Semerkant arasında uçak bileti almak isteyenler bunu kolay bir şekilde yapabilir. İlk olarak gidilecek tarih için sorgulama yapılması gerekir. Daha sonra o tarihte olan bilet seçenekleri görülür.

 Uygun bulunduğu takdirde İstanbul Semerkant uçak bileti al işlemi yapılır. Bilet alırken türü ve tercih edilecek olan hava yolu şirketi yolcu tarafından belirlenir. Gerekli bilgilerin girilmesi ile İstanbul Semerkant uçak bileti al işlemi hızlı bir şekilde tamamlanabilir.

Avantajlı Seyahat ile kampanyalardan ve fırsatlardan kolayca haberdar olabilir uygun fiyatlar ile konforlu seyahatler geçirebilirsiniz.

Avantajlı uçak bileti için telefon numarası seçenekleri 0 850 303 82 80 avantajliseyahat.com uçak bileti sayfasından detaylı bilgi alabilirsiniz.

Avantajlı Seyahat için 0 850 303 82 80 veya 0 212 909 96 12

 

·         İstanbul Semerkant Uçak Bileti Fiyatı Nedir?

İstanbul’dan Semerkant’a uçmak için ne kadar para ödemeniz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Belirtmek gerekir ki İstanbul Semerkant bilet fiyatı, çeşitli etkenlere göre değişir.

Öncelikle tercih ettiğiniz hava yolu şirketi bu noktada çok önemlidir. Aynı zamanda bilet türü ve tarihi de fiyata etki eder. Bu doğrultuda farklı İstanbul Semerkant bilet fiyatı seçenekleri ortaya çıkıyor.

·         Semerkant’a Uçan Hava Yolları Hangileri?

Semerkant’a uçan hava yolları hangileridir diye merak edenler için birçok cevap verilebilir. En fazla uçuş gerçekleştiren şirket olarak THY ve Özbekistan gösterilebilir. Bununla birlikte Anadolu Jet, Aeroflot Russian Airlines, Egypt Air gibi şirketlerin de uçuşları bulunuyor. Semerkant’a uçan hava yolları olarak genellikle bunlar kullanılabilir.

·         Semerkant Aktarmasız Uçuşlar Var mı?

Semerkant'a direkt olarak gitmek isteyen yolcular, aktarmasız uçuşları tercih edebilir. İstanbul Semerkant aktarmasız bilet sunan hava yolları ise THY ve Özbekistan Hava Yolları’dır.

Bu iki hava yolu şirketi haricindeki biletler aktarmalı oluyor. İstanbul Semerkant aktarmasız bilet almak için bu iki hava yolunu tercih edebilirsiniz.

İstanbul Havalimanına Ulaşım?

Semerkant’a gitmek için İstanbul’da bulunan farklı hava yollarını kullanmak tercih edilebilir. Bu doğrultuda İstanbul Havalimanı nasıl gidilir sorusu merak edilebilir.

İstanbul Havalimanı’na gitmek için tercih edilebilecek farklı ulaşım seçenekleri bulunuyor. Otobüs, metro, taksi, minibüs, havaalanı servisi, özel ya da kiralık araç ile havaalanlarına gidilebilir. İstanbul Havalimanı nasıl gidilir sorusuna bu şekilde cevap verilebilir.

·         İstanbul Havalimanına Gidiş Alternatifleri?

İstanbul Havalimanı’na gidecek olan kişiler, HAVAİST adı verilen servisleri tercih edebilir. Belirli duraklardan yolcu alan bu servisler, direkt olarak havaalanına yolcu taşır. Genel olarak 30 dakika ve 60 dakika aralıklar ile hareket ederler.

Şehrin merkezi noktalarından otobüse binerek de havaalanına gidilebilir. Aynı zamanda taksi de kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra bir araba kiralayabilir ve havaalanına gittikten sonra oradaki bir teslim noktasına bırakabilirsiniz. Aynı zamanda özel araç ile gitme imkânı da vardır. Bu durumda ise aracınızı havaalanı otoparkına bırakabilirsiniz.

·         Sabiha Gökçen Havalimanı Nasıl Gidilir?

Sabiha Gökçen Havalimanı nasıl gidilir merak edenler için önerilebilecek farklı yollar vardır. İlk olarak Havabüs adı verilen servisleri kullanabilirsiniz. Bu servisler belirli noktalardan yolcuları toplar ve direkt olarak havaalanına ulaştırır.

Aynı zamanda araç kiralayarak havaalanı teslim noktasına bırakabilir ya da özel araç ile gelerek istediğiniz süre boyunca otoparka koyabilirsiniz. Metro kullanarak da havalimanına gelme imkânı vardır. Duraklarda bekleyerek otobüs ve minibüsleri de kullanabilirsiniz. Sabiha Gökçen Havalimanı nasıl gidilir diye merak edenler bu yöntemlerden birisini tercih edebilir.

Semerkant Havalimanına Ulaşım?

Semerkant Havalimanı ulaşım imkânı oldukça fazladır. Aynı zamanda bu havaalanına kısa sürede gidilebilir. Şehir ve havaalanı arasında metro kullanılabilir. Bu yöntem Semerkant Havalimanı nasıl gidilir diyenler için en hızlı yöntemlerden birisidir.

Aynı zamanda havaalanında araç kiralama imkânı da bulunuyor. Şehirde de araç kiralayabilir ve havalimanına ulaşınca teslim edebilirsiniz. Bunun yanı sıra havalimanına düzenli otobüs seferleri bulunur.

Semerkant Havalimanı ulaşım için bu otobüsler de tercih edilebilir. Bunun yanı sıra saat 21.00’a kadar çalışan havaalanı minibüsleri de vardır. Taksi tutarak da rahat bir şekilde gidilebilir. Semerkant Havalimanı nasıl gidilir sorusunu soranlar bu seçeneklerden birini kullanabilir.


Avantajlı Seyahat ile kampanyalardan ve fırsatlardan kolayca haberdar olabilir uygun fiyatlar ile konforlu seyahatler geçirebilirsiniz.

Avantajlı uçak bileti için telefon numarası seçenekleri 0 850 303 82 80 avantajliseyahat.com uçak bileti sayfasından detaylı bilgi alabilirsiniz.

Avantajlı Seyahat için 0 850 303 82 80 veya 0 212 909 96 12