Taşkent Gezilecek Yerler Nereler?
06 Temmuz 2024

Taşkent Gezilecek Yerler Nereler?

Taşkent Gezilecek Yerler Nereler?

Taşkent, Özbekistan ülkesinin başkentidir. Turistik açıdan ele alındığından oldukça güzel ve ilgi çekicidir. Tarihte birçok eski halkın yaşam bölgesi olarak tercih ettiği bir şehir olarak bilinir. Turistik anlamda ziyaret edilebilecek birçok bölgesi ve yapısı vardır.

Özellikle hoş mimarisi ile dikkat çeken medreseler, önemli kişilerin heykelleri, tarihi binalar gibi yapıları mutlaka Taşkent gezilecek yerler kapsamında ziyaret edilmelidir.

Sadece tarihi güzellikleri ile de doğal güzellikleri ile de kedine hayran bırakan bir şehirdir. Sanat ve tarih, bu şehirde büyük bir öneme sahiptir. Taşkent gezilecek yerler arasında bu doğrultuda müzeler ve sanat galerileri de bulunur. İşte ziyaret edilebilecek bazı yerler:

·         Müstakillik Meydanı

Müstakillik Meydanı, Özbekistan bağımsızlığını ilan ettikten sonra bu adı alan bir meydandır. Taşkent’in şehir merkezindedir. Canlı ve doğal görünüme sahip bir parkın tam ortasında yer alıyor.

 Bu meydanda öncesinde bir Lenin heykeli bulunuyordu. Daha sonra bu heykel kaldırılarak yerine bağımsızlık anıtı dikilmiştir. Her yıl 1 Eylül tarihinde ise meydanda bağımsızlık kutlamaları yapılıyor.

·         Barak Han Medresesi

Taşkent’teki en büyük medrese olarak bilinen Barak Han Medresesi, şehrin simgelerinden birisidir. Farklı dönemlerde inşa edilen çeşitli yapıların bir araya gelmesi ile oluşmuştur. Genel olarak 3 kısmı olduğu söylenebilir.

İlk kısmı 15. Yüzyılda yapılırken ikinci kısmı 16. Yüzyılın başında yapılmıştır. Üçüncü kısmı ise 16. Yüzyıl ortalarında yapılmış tarihi bir yapıdır. Medrese binaları büyük bir avlu etrafında toplanır. Mavi kubbeleri ile şehirde en ilgi çeken yapılardan birisidir ve dünyanın en büyük iki Kuran’ından birisi burada bulunuyor. Her gün saat 09.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaret yapılabilmektedir.

·         Emir Timur Meydanı

Emir Timur Meydanı, bu şehre gelen herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yerdir. Taşkent şehrinin ortasında bulunan bir yerdir. Bütün yolların buraya çıktığını söylemek mümkündür.

Meydanın etrafında aynı zamanda Emir Timur Müzesi de dahil olmak üzere çok sayıda yapı yer alıyor. Tarihte birçok farklı liderin heykelinin yer almış olduğu bu meydanda en sonra Timur heykeli dikilmiştir ve günümüze kadar sadece bu heykel kalmıştır.

·         Emir Timur Müzesi

Emir Timur Müzesi, 1996 yılında açılmış olan oldukça önemli bir müzedir. Özbekistan’ın en güçlü liderlerinden birisi olan ve çok saygı duyulan Emir Timur Han’ın adına yaptırılmıştır. Timur’a dair pek çok önemli eserin sergilendiği bu müzede büyük komutanın hayatına dair oldukça fazla bilgi edinmek mümkündür.

Aynı zamanda müzenin özel bir bölümünde farklı devletlerden gelen hediyeler de sergilenir. Pazartesi günleri dışında her gün 09.00 ile 05.00 arasında Pazar günleriyse 09.00 ile 00.00 saatlerinde ziyarete açıktır.

·         Ali Şir Nevai Edebiyat Müzesi

Ali Şir Nevai, Özbek edebiyatında önemli bir yere sahiptir. Bu müze de onun adına açılmıştır. Öncesinde bir sergi olarak Ali Şir Nevai eserleri sunulsa da daha sonra bu yeterli olmadığı için müzeye çevirme kararı alınmıştır.

Müzede Ali Şir Nevai’ye ait pek çok önemli eser bulunuyor. Aynı zamanda başka yazar ve şairlere ait olan eserlere de yer veriliyor.

·         Prens Romanov Sarayı

Prens Romanov sarayı, Taşkent’e sürgüne gönderilmiş birisi olan Prens Romanov için yaptırılmıştır. 1891 yılında inşa edilen bu saray, şehirde bulunan en ihtişamlı yapılardan birisi olarak ön plana çıkıyor.

Sarayın bir kısmı müzeye çevrilmiştir. Aynı zamanda şu anda Özbekistan Dış İşleri Bakanlığı tarafından kullanılır. Dönemi ele alındığından modern bir mimariye sahip olduğunu söylemek mümkündür. Aynı zamanda ön bahçesinde çeşitli heykeller bulunur.

İstanbul Taşkent Uçak Bileti Nereden Alınır?

Taşkent’ gitmek için tercih edilebilecek en hızlı ve güvenli yöntem hava yolu tercih etmektir. İstanbul Taşkent uçak bileti alarak oldukça kısa bir süre içinde şehre ulaşmanız mümkündür.

 https://www.avantajliseyahat.com/ sitesi üzerinden bilet araması yapabilir ve istediğiniz tarihe uygun bileti bulabilirsiniz. Birçok hava yolu şirketi tarafından Taşkent’e gitmek üzere uçuş seferleri düzenlenir.

Bu seferlerden birisini seçerek Özbekistan’ın başkenti olan Taşkent’e seyahat edebilirsiniz. Bilet alırken rezervasyon ve pasaport, kimlik bilgilerini sunmak gerekir. İstanbul Taşkent uçak bileti alarak direkt olarak şehre gitmeniz mümkündür.

·         Taşkent Bileti Satan Hava Yolları Hangileridir?

Taşkent, birçok ülkeden turistin ziyaret ettiği bir şehirdir. Çok sayıda hava yolu tarafından da bilet satışı yapılır. Taşkent uçak bileti almak için THY ve Özbekistan Hava Yolları tercih edilebilir. Bununla birlikte Aeroflot, Anadolu Jet gibi hava yolları da uçuş gerçekleştirir. Bu hava yollarından Taşkent uçak bileti alabilirsiniz.

·         Taşkent Aktarmasız Uçuş Yapan Hava Yolları Hangileridir?

Taşkent’e aktarmasız bir şekilde gitmek isteyenler Özbekistan Hava Yolları ve Türk Hava Yolları’nı tercih edebilir. Bu iki hava yolu şirketi de aktarmasız olarak İstanbul’dan Taşkent’e uçuş sağlar. THY ve Özbekistan Hava Yolları tarafından direkt gidiş – dönüş biletleri sunuluyor.

·         İstanbul Taşkent Bilet Fiyatları Nedir?

Taşkent’e gitmek için ödenmesi gereken İstanbul Taşkent bilet fiyatları çeşitli etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Biletin hangi hava yolundan alınacağı, tercih edilecek bilet türü, rezervasyon tarihi gibi faktörler ücretleri etkiler, İstanbul Taşkent bilet fiyatları bu unsurlar doğrultusunda değişir.

İstanbul Havalimanı Ulaşımı Nasıl Yapılır?

Taşkent’e gitmek için İstanbul’da iki farklı havalimanı tercih edilebilir. İstanbul Havalimanı ile direkt olarak Taşkent’e uçuş gerçekleştirmek mümkündür.

Bu doğrultuda tercih edilebilecek havaalanlarından birisi Sabiha Gökçen Havalimanı’dır. Diğer ise İstanbul Havalimanı olarak ön plana çıkar. Farklı ulaşım araçlarını kullanarak buralara gidebilirsiniz.

 


Avantajlı Seyahat ile kampanyalardan ve fırsatlardan kolayca haberdar olabilir uygun fiyatlar ile konforlu seyahatler geçirebilirsiniz.

Avantajlı uçak bileti için telefon numarası seçenekleri 0 850 303 82 80 avantajliseyahat.com uçak bileti sayfasından detaylı bilgi alabilirsiniz.

Avantajlı Seyahat için 0 850 303 82 80 veya 0 212 909 96 12

 

Sabiha Gökçen Havalimanına Nasıl Gidilir?

Sabiha Gökçen Havalimanı ulaşım seçenekleri arasında Havabüs tercih edilebilir. Havabüs, belirli duraklardan yolcuları alarak direkt olarak havaalanına götüren bir servistir. Aynı zamanda Marmaray ile de kolayca Sabiha Gökçen Havalimanı ulaşım sağlanabilir.

Bununla birlikte araba kiralamak ve havalimanında teslim etmek de mümkündür. Taksi ya da otobüsler de bu havalimanına gitmek için tercih edilebilir. Şehrin merkezi noktalarından birçok otobüs seferi düzenlenir.

·         İstanbul Havalimanına Gidiş?

İstanbul Havalimanı’na gitmek için HAVAİST adı verilen özel servisler tercih edilebilir. Bu servisler yolcuları duraklardan alır ve doğrudan havaalanına götürür. Hızlı ve rahat bir İstanbul Havalimanı ulaşım seçeneğidir.

Aynı zamanda merkezi noktalardan otobüse binmek de diğer bir yoldur. Bunun yanı sıra araç kiralama ve taksi seçeneği de mevcuttur. Özel araç ile gidecek olanlar ise araçlarını Havalimanı otoparkına bırakabilir. İstanbul Havalimanı ulaşım seçenekleri bunlardır.

Taşkent Havalimanı Ulaşım Nasıl Yapılır?

Taşkent Havaalanı, ülkenin en fazla kullanılan havaalanlarından birisidir. İstanbul Taşkent Havalimanı bileti alan kişiler direkt olarak buraya gelir. Buradan ise şehir merkezine gitmek için mekik seferleri ya da özel havaalanı servisleri kullanılabilir. İstanbul Taşkent Havalimanı bileti alanlar aynı zamanda burada araba kiralama, taksi tutma, otobüs kullanma gibi seçeneklere de sahiptir.

Şehir merkezinden Taşkent Havalimanı ulaşım için otobüs beklenebilir. Aynı zamanda havaalanı servislerinin saatleri öğrenilerek bu servisler de beklenebilir. Havaalanı ve şehir merkezi arasında çok fazla mesafe yoktur. Mekik seferleri, taksi gibi Taşkent Havalimanı ulaşım seçenekleri de kullanılabilir. Bu ulaşım seçeneklerinden biri tercih edilerek kolay bir şekilde havalimanına ulaşım sağlamak mümkündür.



Avantajlı Seyahat ile kampanyalardan ve fırsatlardan kolayca haberdar olabilir uygun fiyatlar ile konforlu seyahatler geçirebilirsiniz.

Avantajlı uçak bileti için telefon numarası seçenekleri 0 850 303 82 80 avantajliseyahat.com uçak bileti sayfasından detaylı bilgi alabilirsiniz.

Avantajlı Seyahat için 0 850 303 82 80 veya 0 212 909 96 12