Genel Bakış

Bilindiği üzere Berlin, çok sevilen ülkelerden biri olan Almanya’nın başkentidir. Almanya’nın başkenti olduğu için de insanlar Berlin’de bulunmayı büyük bir ilgiyle karşılar. İlgi odağı olan ülke müzeleriyle, cadde ve renkli sokaklarıyla birçok kişinin gözdesi konumunda olmayı başarmıştır. 



Eğer Berlin gezilecek yerler hakkında bilgi sahibi değilseniz araştırmalarınız sonucunda çok güzel yerler bulacağınızı bilmelisiniz. Çünkü ülkede tercih edebileceğiniz yerler fazlasıyla mevcuttur. 


Gezilecek yerlerden ziyade Berlin’de nerede kalınır sorusuna da yanıt vermek gerekir. Günümüz koşullarında Mitte, Charlottenburg, Tren İstasyonu’nun çevresi ve Kreuzberg kalmak için en çok tercih edilen konaklama alanlarıdır. Eğer Türklerin çoğunlukta bulunduğu bir yer istiyorsanız Kreuzberg aradığınız özellikte bir yerdir.

Berlin’de Görülecek Yerler

Turistlerin ve Almanya’da yaşayan insanların beğenisini toplayan Berlin; müze, katedral, bina ve birçok yapısıyla Berlin’de görülecek yerler seçeneğini çoğaltan bir şehirdir. Bu sebeple ülkeye gittiğinizde gezi rehberinizde çok fazla gezilecek yer bulundurabileceğinizi bilmeniz seyahatlerinizi zevkli geçirmenizi sağlar. 


Brandenburger Tor: Dünya genelinde Brandenburger Tor olarak bilinen yapı, Türkler arasında Brandenburger Kapısı şeklinde anılır. Bu kapı 1788-1791 yılları arasında, yani Prusya Kralı olan III. Friedrich Wilhelm zamanında inşa edilmiştir.


İhtişamlı görünümü ve muazzam mimarisi sayesinde seyahat yapan insanların ziyaret etmeden dönmediği bir yapı hâline gelmiştir.  Fransa – Almanya arasında bir çatışma hâline dönüşen yapı, Dor düzeniyle yerleştirilmiş 12 sütuna sahiptir.


Napolyon Berlin’i ele geçirdikten sonra Brandenburger Tor’u Paris’e taşımışlardır. Fakat daha sonrasında Fransız ordusu savaşta yenilgiye uğrayınca yapı tekrar Berlin’e yerleştirilmiş. Böyle tarihi bir anlamı olan bir yapı Berlin için oldukça büyük bir öneme sahiptir.


Parlamento Binası: Parlamento binası olan Reichstag, Berlin’in simgesi hâline gelmiştir diyebiliriz. 1982 zamanlarında yapılan bir yarışma sonucunda yapının tasarımı belirlenmiştir.


Parlamento Binasını incelediğiniz zaman Klasisizm ve Rönesans dönemlerini yansıttığını kolaylıkla anlayabilirsiniz. Bu sebeple tarih açısından da birçok kişi tarafından önemli bulunuyor. Eğer Reichstag’a giderseniz giriş kapısında sizi “Alman Halkı’na” yazısı karşılayacak.


Parlamento Binasını hafife alan kimi insanlar nasıl bu kadar ilgiyle karşılandığını merak etmeden duramamıştır. Aslına bakılırsa binanın çatısında yer alan cam kubbe, günümüzde ve daha önceki yıllarda da binanın büyük bir ilgiyle karşılanmasını sağlayan etmen olmuştur.


Berlin Katedrali: Yine Yüksek Rönesans döneminin izlerini gördüğümüz yapılardan biri de Berlin Katedralidir. Almanya’da bu yapıyı Berliner Dom adıyla bulabilirsiniz. Tarihsel açıdan düşündüğümüzde yapının görkemli görünmesinde katkıda bulunan kubbelerin II. Friedrich zamanında eklendiğini söylememiz mümkündür.


Almanya için önem taşıyan bu kilise 1943 yılında, yangın sebebiyle kullanılamayacak duruma gelmiştir. Fakat yeniden kullanılabilir hâle gelmesi için 1993 yılında Berliner Dom restore edilmiştir.


Kilisenin halka açılışı ise 2006’da gerçekleştirilebilmiştir. Katedrale gittiğinizde sizi sadece Hohenzollern Hanedanı mezarlığı karşılamayacak. Aynı zamanda katedralde bulunan Neo-Barok stiline ait yapıya çıktığınız zaman konserlerden de yararlanabilirsiniz. İnsanlar bu yapıya Mitte ve çevresindeki etkileyici manzarayı görmek için de çıkıyor.


Berlin Duvarı: Berlin’e gideceğiniz zaman gezilecek yerler listenize Berlin Duvarı yazmazsanız pişman olursunuz. Çünkü Berlin denildiği zaman akla ilk gelen şey 1961-1989 arası şehri Doğu ve Batı şeklinde ayıran bu yapıdır. 


Berlin halkının yıkarak tarihe geçtiği bu duvar, yılardır şehri etkileyici ve ilginç kılan yapılar arasında yer alır. Yapı aynı zamanda East Side Gallery sayesinde sanatsal bir özelliğe de sahiptir.


Alexanderplatz: Tarihi yerlerden ziyade sosyal yaşantının belirgin olduğu bir mekân arıyorsanız Alexanderplatz sizi tatmin edecektir. Berlin’e giden kişiler gezilecek yerler arasında mutlaka Alexanderplatz’ı da bulundurur.


Alışveriş yapabileceğiniz, karnınız acıktığında bir şeyler yiyebileceğiniz ve ücretini ödemeniz koşuluyla güzel bir manzara izleyebileceğiniz bir yer arıyorsanız buraya mutlaka gitmelisiniz.


Araştırma yaptıktan sonra Berlin’e gitmek için internet üzerinden bilet alarak dilediğiniz kadar seyahat edebilirsiniz.


İstanbul – Berlin Uçak Bileti

Son zamanlarda İstanbul – Berlin uçak bileti alabilecek yerler giderek çoğalmıştır. Fakat siz ekip olarak memnun kalacağınız bir firma arıyor olabilirsiniz. Eğer Berlin’e gidecekseniz ve kolaylıkla aradığınız saatlerde uçak bileti alma ihtiyacı duyuyorsanız internet sitelerinden aradığınız bilete ulaşabilirsiniz.

İstanbul Berlin Uçuşu Kaç Saat Sürer?

İstanbul – Berlin yolculuğu uçakla gidildiğinde 2 saat 29 dakika sürer.

İstanbul – Berlin Uçuşlarında Hangi Havalimanı Hizmet Verir?

İstanbul’dan Berlin’e gitmek için Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı’ndan birini tercih edebilirsiniz. Berlin’e vardığınızda ise Brandenburg, Schoenefeld, Tegel ya da Berlin Hauptbahnhof Havalimanı tercih edilebilir.

İstanbul – Berlin Arası Hangi Hava Yolları Uçuş Gerçekleştirir?

İstanbul’dan Berlin’e uçuşta en çok tercih edilen hava yolları Pegasus, Turkish Airlines, Ryanair, easyJet ve Eurowings’tir. 

İstanbul – Berlin Uçuşu Alternatif Şehir Hangisidir?

İstanbul – Berlin için uçuş bileti almayı düşünüyorsanız Frankfurt ya da Münih uçak bileti almanız mümkündür.

Berlin Havalimanı Ulaşım

Havalimanından Berlin şehir merkezine gidebilmeniz için halk otobüsü, taksi, tren ve havaalanı ekspresi gibi çok sayıda imkân bulunur. Böylece Berlin şehir merkezi sizin için ulaşımı zor olmaktan çıkar. Araştırma yaparak size en uygun ulaşım yöntemini seçin ve Berlin’i kolaylıkla gezin.


Halk Otobüsü: Berlin Brandenburg Havalimanının belirli yerlerinde halk otobüslerine rastlayacaksınız. Bu sayede şehir merkezine gidebilir ve Berlin’i seyahat etmeye başlayabilirsiniz. Gitmek istediğiniz bölgeye göre ödemeniz gereken ücretler farklılık gösterir. Halk otobüsü için bilet almayı düşünürseniz gişe ve bilet otomatlarından faydalanabilirsiniz.


Taksi: Halk otobüsü yerine taksiyi tercih edecekseniz Brandenburg Havaalanındaki Terminal A çıkışından taksilere ulaşabilirsiniz. Berlin’in batısına ya da doğusuna gitmenize göre taksi ücretleri farklılık gösterir. Ödeme yapmadan önce taksilerdeki ücret anlayışını araştırmanızda fayda vardır. 


Taksilerde şehir merkezi, kişi başı, valiz başı ve buna benzer faktörlere göre farklı ücret ödersiniz. Kredi kartıyla ödeme yapacaksanız onun için de diğer ücretlerden ayrı bir değerlendirme söz konusudur. Yeterli bilgiyi aldığınız müddetçe ulaşım için ödeyeceğiniz miktarı anlayabilirsiniz.


S-Bahn Trenleri: Berlin’de ulaşımı sağlayan metrolara Bahn adı verilir. Hafta sonları kesintisiz çalışan bir ulaşım aracı arıyorsanız S-Bahn kullanarak Brandenburg Havalimanına kadar gitmeniz mümkündür. 


Havaalanı Ekspresi: Havaalanı ekspresi aracılığıyla şehir merkezine ulaşmak istiyorsanız 10 dakikada bir sefer olduğunu bilmelisiniz. Ayrıca Airport Express sayesinde Berlin şehir merkezine 30 dakika içinde ulaşırsınız.


İstanbul Havalimanı Ulaşım

İstanbul’da hem yurt içi hem de yurt dışı seyahati gerçekleştirmek için Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanlarından birini tercih etmeniz gerekir.

Sabiha Gökçen Havalimanı

Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğinizi bilmelisiniz. Havabüsten araç kiralamaya kadar birçok imkân havalimanındaki insanların işini kolaylaştırmıştır.


Taksi: Havalimanında en çok tercih edilen ulaşımlardan biri taksidir. Gitmek istediğiniz yere göre belirlenen fiyatlarda da değişkenlik yaşanacaktır. 


Havabüs: Sabiha Gökçen’den havabüs hizmeti sunan duraklara rastlamanız mümkündür. Dilerseniz Kadıköy ve Yenisahra’daki duraklardan da havabüs hizmeti almayı tercih edebilirsiniz.


Marmaray: Zaman kaybetmeden Anadolu yakasına ulaşmak istiyorsanız siz de diğer yolcular gibi Marmaray’la ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.


Metro: Metro aracılığıyla da havaalanına istediğiniz sürede yetişme imkânınız vardır. Bunun için Kadıköy Metro durağını tercih edebilir ve Pendik hattını kullanarak kısa sürede Sabiha Gökçen’e gidebilirsiniz.


Araç Kiralama: İnternet üzerinden ya da direkt ofislerle bağlantı kurarak araç kiralayabilirsiniz. Böylece İstanbul’da istediğiniz yere araç kiralayarak gidebilirsiniz.


İstanbul Havalimanı

İstanbul Havalimanından ulaşımınızı HAVAİST, metro, araç kiralama, otopark ve otobüs şeklinde sağlayabilirsiniz.


Havaist: Hafta sonu ve hafta içi olmak üzere her zaman kesintisiz ulaşım imkânı bulmak istiyorsanız Havaist’i tercih edebilirsiniz. İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasına Havaist aracılığıyla gitmeniz mümkündür.


Otobüs: Havalimanından şehir merkezine dilediğiniz yönde otobüsle ulaşım sağlayabilirsiniz.


Araç Kiralama: Online ya da ofisle görüşme fırsatlarından yararlanarak havalimanından araç kiralayabilirsiniz. Böylece şehir merkezine ya da İstanbul’un herhangi bir bölgesine hızlı olacak şekilde ulaşabilirsiniz.


Otopak: Eğer İstanbul’da kendi aracınızla ulaşım sağlıyorsanız havalimanında bulunan açık ya da kapalı otoparkları tercih etme imkânına sahipsiniz.