Genel Bakış

Üsküp gezilecek yerler açısından zengin olmasının en büyük nedeni Osmanlı İmparatorluğu’dur. Makedonya'nın başkenti olan Üsküp, Vardar Nehri kıyısına kuruludur. Üsküp, balkanlarda Türk izleri taşımaktadır ve az da olsa Türklerin de hala burada yaşadığı şirin bir şehirdir. Ucuz Ankara Üsküp uçak bileti fırsatları için sorgulama yaparak size en uygun olan tarihi seçebilirsiniz.

Üsküp Görülecek Yerler

Makedonya’nın başkenti ve en büyük şehri olan Üsküp; eski Osmanlı çarşısı ve camileriyle, kentin simgesi Vardar Nehri üzerindeki Taş Köprüsü ile gerçekten de size bir Anadolu şehrinde dolaşıyormuş gibi hissettirir. Türk damak tadına uygun yemekleri, görkemli şehir parkı ve tarihi yapıları ile güzel bir şehirdir.


Eğer Türklerden vize istemeyen bir ülke olan Makedonya’nın, bu güzel şehrine bir gezi yapma planınız varsa ya da yolunuz düşecek olursa, sizler için hazırladığımız Üsküp gezilecek yerler listesine göz atmanız gezi rotası çizmenizde size yardımcı olacaktır. Ucuz Üsküp bileti satın alarak şehrin tüm güzelliklerinin tadını çıkartabilirsiniz.

Türk Çarşısı

Üsküp gezilecek yerler listesinde ilk sırada yer almayı fazlasıyla hak eden Türk Çarşısı, hem hareketli atmosferi hem de tarihi dokusu ile her sene özellikle Türklerin çoğunlukta bulunduğu binerce turisti kendine çekmektedir. Eğer eğlenmek istiyorsanız, barlar sokağına gidebilir ve istediğinizde Türkçe müzikler dinleyebileceğiniz mekânlar bulabilirsiniz. 


Eğer fotoğraf çekmek istiyorsanız,  buraya gece de uğramanızı tavsiye edebiliriz. Şehrin bu bölümünde alışveriş için klasik tipteki hediyelik eşyalardan ziynet eşyalarına kadar farklı kategorilerden birçok ilgi çekici ürünler bulabileceğiniz mağazalar sizleri bekliyor olacak.

Makedonya Meydanı

Makedonya Meydanı; Vardar Nehri’nin kıyısındaki 18.500 metrekarelik alanı kaplamaktadır ve 1963'te yaşanan depremin ardından hayata geçirilen restorasyon çalışmalarının bir parçası olarak inşa edilmiştir. Şehrin kalbi konumunda olan bu meydan; Makedonya’nın en büyük meydanı olma özelliğini taşımaktadır ve birçok restoranları, kafeleri, ulaşım ve alışveriş  olanaklarıyla halkın yoğun olarak kullandığı bir meydandır. Hatta yerli halkın nezdinde popüler bir buluşma noktası haline gelen bu meydanda, günlük hayatı gözlemlemek ve keyifli vakit geçirmek için ayrı bir zaman ayırabilirsiniz.


Tam ortasında görkemli Büyük İskender Heykeli, etkileyici görünümünü yer aldığı Makedonya Meydanı’nın alt kısmında bulunan aslanlar ve müzik eşliğinde yapılan su şovları sayesinde artırmaktadır. Bu meydanın çevresinde Makedonya Takı, Taş köprü, Ordu Evi , Ristik Sarayı ve Eski Tiyatro gibi oldukça  önemli yapılar bulunmaktadır.

Taş Köprü

1451-1459 yılları arasında inşası gerçekleştirilmiş olan Taş Köprü, bazı kaynaklarda Mimar Sinan’ın eseri olarak geçmektedir. 214 metre uzunluğa ve 6 metre genişliğe sahip olan bu yapı; Fatih Sultan Mehmed Köprüsü adıyla da anılmaktadır. Açıklıkları 4,05 ila 13,48 metre arasında değişiklik gösteren 12 kemere sabitlenecek şekilde tasarlanan bu yapı, Roma zamanından kalma türdeşinin yerini almıştır. Günümüzde sadece yayaların geçişine izin verilen bu tarihi köprü; Türk Çarşısı ile Makedonya Meydanı ile arasındaki ulaşımı sağlamaktadır.


1689 yılında yaşanan Karpoş İsyanı’nda Kumanova dükünün idam edilmesi olayına sahne olduğu düşünülen bu köprünün 4 sütunu 1555’teki depremde ağır hasar görmüş, II. Dünya Savaşı’nda ise tamamen yok edilme tehlikesini atlatmıştır.

Üsküp Kalesi

İlk olarak Romalılar tarafından 5. veya 6. yüzyılda inşa edildiği zannedilen Üsküp Kalesi,  şehrin bayrağında ve armasında yer alan simgelerden biridir. Yaşanan depremler sonucunda birçok kez ağır hasar görmüş olan bu kale Vardar Nehri’nin kuzeyindeki Türk Çarşısı’na birkaç adım uzaklıktaki bir tepenin üzerinde bulunmaktadır.


I. Jüstinyen döneminde 518 yılındaki depremin bıraktığı yıkımın izleri tamamen silindikten sonra, 1963 yılındaki felaketten sonra kalede herhangi bir yenileme çalışması yapılmamıştır.


Manzarası nedeniyle ziyaretçilerin ilgisini oldukça çekmeyi başaran bu kale günümüzde yıkıntı halinde varlığını sürdürse de Roma ve Bizans’ın ardından Osmanlı İmparatorluğu tarafında da askeri üs olarak kullanılmıştır. 


Şehrin manzarasını en etkileyici haliyle seyretme ve fotoğrafını çekme fırsatı bulabilmeniz için bu tarihi yapıya özellikle gün batımında gitmenizi tavsiye ederiz.

Rahibe Teresa Evi

2009 yılında ziyarete açılan ve 1910-1928 yılları arasında Üsküp’te yaşamış azizenin anısına yapılan Rahibe Teresa Evi, Makedonya Meydanı’na yakın bir mesafe bulunur.


Alt ve üst her iki bölümünün de ücretsiz gezilebildiği, gezi rotanıza mutlaka eklemeniz gereken bu anı evinin alt kısmı müze haline getirilmiştir ve üst katı ise Katolik kilisesi olarak hizmet vermektedir.


Alt kattaki müzenin bir bölümü yatak odası haline getirilmiştir ve bünyesinde Hayırsever Misyonerler Cemaati’nin kurucusunun yaşadığı döneme özgü eşyalar barındırmaktadır.


Benzer şekilde yemek odası şeklinde dizayn edilen aynı kattaki bir başka alan ise bünyesinde 1979’da Nobel Barış Ödülü’ne layık görülen şahsiyete ait eşya ve fotoğrafları barındırmaktadır.

Arkeoloji Müzesi

2014 yılında TİKA ve Üsküp Büyükelçiliği’nin katkılarıyla ziyarete açılan Arkeoloji Müzesi'ne heykellerle süslü Medeniyetler Köprüsü’nden geçerek ulaşılmaktadır.


Antik Yunan tarzı tasarıma bağlı kalınarak 2009-2014 yılları arasında inşa edilmiş olan binası ise Makedonya Cumhuriyeti Ulusal Arşivi olarak kullanılmaktadır.


Müzede sergilenmekte olan çoğu eşya aslında replika olsa dahi, Makedonya'nın zengin tarihini anlamak için en doğru adres konumundadır.


Kültürel tesis 6 bin metrekarelik bir alana sahiptir ve tesisin ilk katında, Osmanlı Devleti de dâhil olmak üzere çeşitli devletlere ait madeni paralar sergilenmektedir. Diğer iki katındaysa farklı dönemlerde üretilmiş ya da  kullanılmış kaplar, çanaklar ve heykeller bulunmaktadır.

Mustafa Paşa Camii

Mustafa Paşa Camii; 1492 yılında inşa edilmiştir ve Üsküp Kalesi’nin hemen alt kısmında yer almaktadır. 47 metre uzunluğundaki minaresi ve 4 kubbesi olan bu dini yapı; klasik Osmanlı cami mimarisinden izler taşımaktadır ve Yavuz Sultan Selim ve II. Bayezid’in sadrazamlığını yapan Mustafa Paşa tarafından yaptırılmıştır.


Bu cami 1963 depreminin yıkıcı etkisinden nasibini almıştır ve 1968 yılında bu tarihi yapıdaki ilk yenileme çalışmaları tamamlanmıştır. 2006-2011 arasında ise TİKA ile Makedon hükumetinin işbirliği sonucunda aslına uygun olarak restore edilmesine yönelik daha kapsamlı proje ise gerçekleştirilmiştir.


Mustafa Paşa’nın sandukasının korunduğu türbenin de yanında bulunduğu bu cami günümüzde ibadete açık durumdadır. Bu anıtsal mezarın tam karşısında Mustafa Paşa'nın kızı Ummi Hatun’un mezarını görebilirsiniz.

Makedonya Takı

Pella Meydanı’nda yer almakta olan Makedonya Takı, hükumetin finanse ettiği “Üsküp 2014” adlı projenin bir parçasıdır.


2012 yılında açılan ve ülkenin bağımsızlığının 20. yıldönümü adına yapılan bu takın tasarımı, Neo-Klasik anlayışa bağlı kalarak Valentina Stefanovska tarafından yapılmıştır. Her ne kadar  4,4 milyon Euro’luk oldukça pahalı olan  maliyeti nedeniyle eleştirilerin odağı olsa da, eserin inşasında mermer ve granit kullanılmıştır.


Bu eser 21 metre yüksekliğe sahiptir ve üzerinde 32 rölyef bulunmaktadır. Bu rölyefler tarih öncesi dönemlerden ülkenin bağımsızlığına kadarki süreçte yaşanan önemli olayları betimlemektedir. İçinde galeri ve hediyelik eşya dükkânı da bulunur. Bu takın üst kısmına çıktığınızda şehrin muhteşem manzarasını izleyebilirsiniz.

Ankara Üsküp Uçak Bileti



Makedonya Türk vatandaşlarından vize istemediği için yılın her zamanı Üsküp'e rahatlıkla seyahat edebilirsiniz. Ankara’dan Üsküp'e gitmek için kara yolu da tercih edebilirsiniz ancak hava yolu tercih etmeniz hem zaman tasarrufu hem de maddi açıdan daha avantajlı olacaktır. Hava yolu sayesinde kısa sürede ulaşım sağlamanız mümkündür. 

Ankara Üsküp uçak bileti için avantajlı seyahat  internet sitemiz üzerinden arama ve satın alım işlemi yapabilirsiniz. Bu sayede de istediğiniz tarihe Ankara Üsküp uçak bileti uygun fiyata kolayca satın alabilirsiniz. Makedonya'nın başkenti ve en büyük şehri olan, en fazla ziyaret edilen şehirlerden Üsküp'e bu şekilde seyahat edebilirsiniz.

Ankara Üsküp Uçuşu Kaç Saat Sürüyor?

Ankara ve Üsküp arasındaki uçuşların süresi değişebilmektedir. Fakat uçuşunuz herhangi bir aksaklık ya da rötar olmadığı zamanlarda genel olarak 5 ila 6 saat arasında sürecektir. Ankara'dan Üsküp'e maalesef ki direkt uçuş bulunmamaktadır, İstanbul'daki havalimanlarından aktarmalı uçuşlar şeklinde yapılmaktadır. İstanbul üzerinden aktarmalı uçuşlarda ise uçuş süresi 11 saat ile 12 saat arasında uzayacaktır. Ankara Üsküp arası uçak bileti alırken uçuş sürelerini görmeniz mümkündür.


Ankara Üsküp Uçuşlarında Hangi Havalimanları Hizmet Veriyor?

Ankara Üsküp uçuşlarında hizmet veren havalimanı Ankara Esenboğa Havalimanı’dır. Buradan biniş yaparak Üsküp’e gitmeniz mümkündür. Üsküp'te varış için kullanılan havalimanı ise  Alexander The Great Havalimanı'dır. Üsküp'te ve Ankara'da birer tane havaalanı bulunduğu için ikisine de hava yoluyla ulaşım bu havaalanları üzerinden sağlanır. Yani Üsküp uçak bileti al araştırması yapan kişiler bu havalimanını tercih eder. Çeşitli hava yolu firmalarında istediğiniz tarih ve saat için bilet bulabilirsiniz.


Ankara Üsküp  Arası Hangi Şehirlere Uçuş Gerçekleşmektedir?

Ankara’dan Üsküp’e gitmek isteyen kişilerin tercih edebileceği farklı hava yolları bulunuyor. Bunlardan en fazla uçuş düzenleyenler Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları oluyor. Aynı zamanda Lufthansa Hava Yolları tarafından da birçok uçuş gerçekleştiriliyor. Ankara Üsküp uçak bileti ara kapsamında en fazla karşılaşılan hava yolları bunlardır. Bulunduğunuz bölgeden Üsküp’e uçak bileti sorgulaması yaparak bulmanız mümkündür. Bunların yanı sıra Air Serbia Hava Yolları da uçuş yapmaktadır. Uçuşlar çeşitli noktalardan aktarmalıdır ve aktarmasız uçuş seçeneği bulunmamaktadır.


Ankara Üsküp Uçak Seferleri Ne Zaman?

Ankara Üsküp uçak bileti seferleri çok yoğun kullanılan seferler olduğundan dolayı hafta da 7 gün 24 saat aktarmalı olarak karşılıklı düzenlenmektedir. Üsküp uçak bileti seferleri yaz ve kış aylarında turizm sebebiyle farklılık gösterebilir. Özellikle yaz aylarınla Makedonya turizminin gözdesi olduğundan dolayı Ankara Üsküp ucuz uçak bileti satışları daha fazla yapılmaktadır.


Ankara Üsküp Uçuşu Alternatif Şehir Hangisidir?  

Türkiye içerisi için Üsküp uçak bileti satın almak isterseniz İstanbul'dan aktarmasız olarak Üsküp uçak bileti sorgulamaları için İstanbul Üsküp uçak biletiAntalya Üsküp uçak bileti ve İzmir Üsküp uçak bileti olarak aktarmalı uçuş gerçekleştirebilirsiniz. Diğer şehirlerimizden aktarmalı olarak Üsküp uçak bileti rezervasyonu yapmanız mümkün olacaktır.


Ankara Üsküp Uçak Bileti Fiyatları

Ankara’dan Üsküp’e olan uçuşlarda bilet fiyatları farklılık gösterebilir. Uçuş tarihine, tercih edilecek olan hava yoluna, aktarma sayısına bağlı farklı Ankara Üsküp uçak bileti fiyatları söz konusudur.


Ankara Üsküp Uçak Bileti Nasıl Alınır?

Ankara Üsküp uçak bileti ve Üsküp uçak bileti sorgulaması için avantajliseyahat.com akıllı bilet arama motoru ile karşılaştırarak tüm havayolları listesini görüntüleyebilirsiniz. Üsküp en ucuz uçak bileti ve fiyatları için detaylı bilgi alabileceğiniz 0 850 303 82 80 müşteri hizmetlerini arayarak bilgi alabilirsiniz.



Üsküp Alexander The Great Havalimanı Ulaşım



Havaalanından Üsküp’ün merkezi (Makedonya Meydanı) 23 kilometredir ve taksi ile yaklaşık 25 dakika sürmektedir. Üsküp Havalimanı’na indiğinizde iki şekilde şehir merkezine ulaşım seçeneğiniz vardır: taksi ya da havaalanı servisi. Taksi dışında Vardar Ekspres otobüslerine binerek şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz Eğer bagajınız ya da yolcu sayınız ve fazlaysa bir özel transfer hizmeti alabilir veya havaalanı terminal binası içerisinde bulunan şirketlerden bir araç kiralama yapabilirsiniz. Üsküp Ankara uçak bileti satın alarak yolculuk yapan kişiler byu ulaşım araçlarını tercih edebilir. 

Ankara Esenboğa Havalimanı Ulaşım



Ankara Esenboğa Havalimanı, Ankara'nın Akyurt ilçesinde yer alır ve birçok ulaşım aracıyla ulaşmak mümkündür. Havaş otobüsleri ve BelkoAir yarım saatte bir sefer düzenler. Üsküp Ankara yolculuğu planı yapanlar bu ulaşım araçlarını tercih edebilir.