Bağdat Gezilecek Yerler
05 Temmuz 2024

Bağdat Gezilecek Yerler

Bağdat, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış, zengin tarihe sahip olan bir şehirdir. Savaşlardan dolayı yıkıma uğrayan şehir buna rağmen çok sayıda tarihi yapıya sahiptir. Birçok eski eser ve yapı halen şehirde bulunur. Site üzerinde arama yaparak İstanbul Bağdat ucuz uçak bileti alabilir ve şehrin birçok turistik yerini ziyaret edebilirsiniz.

Abbasi Sarayı

Abbasi döneminde günümüze sağlam bir şekilde gelebilen tek yapı, Abbasi Sarayı’dır. Şehrin kuzey kapısında yer alan yapı, Dicle Nehri’ne bakar ve iki katlıdır. Saray, Halife El Naser döneminde inşa edilmiştir. Mimarisi ile büyüleyici olan Abbasi Sarayı, şehir merkezine 7 km uzaklıkta bulunuyor. Taksi ile kolay bir şekilde ulaşım sağlayarak ziyaret edebilirsiniz.

Şehitler Anıtı

İran-Irak savaşında ölen askerler için Şehitler Anıtı yaptırılmıştır. Heykeltıraş İsmail Fattah el Turk ve Mimar Saman Kamal tarafından tasarlanan yapı, 1983 yılında açılmıştır. Kubbenin altında kütüphane, kafe, konferans salonu ve müze yer alıyor. Dicle Nehri doğusunda yer alan anıt, farklı görünümü ile dikkat çekiyor. Şehitler anıtına taksi kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Irak Ulusal Müzesi

Mezopotamya bölgesinde daha önce birçok uygarlık yaşamıştır. Irak Ulusal Müzesi ise bu uygarlıkların birçok eserini sergiliyor. Müze, 1926 yılında açılmıştır. Ancak 2003 yılında Amerika tarafından yapılan işgalde yağmalanmıştır. Bu yağmalama dünya tarafından büyük tepki gösterilmesine neden olduğundan eserler daha sonra geri verilmiştir. Müzede 170 binden daha fazla eserin bulunduğu biliniyor.

Al Faw Sarayı

Al Faw Sarayı, aynı zamanda Su Sarayı olarak da biliniyor. Bağdat Uluslararası Havalimanı ile arasında yaklaşık 5 km bir mesafe vardır. Bu Saray, Saddam Hüseyin’in İran zaferinin anısına inşa ettirilmiştir. İçerisinde küçük saraylar ve çok sayıda kompleks yapı yer alıyor. Bölgeye erişim için taksi kullanabilirsiniz.

İstanbul Bağdat Uçak Bileti

Bağdat, Irak’ın başkentidir. Yüzyıllar boyunca İslam dünyası için bilim, ticaret ve kültür merkezi olarak bilinmiştir. Bunun yanı sıra Orta Doğu’nun en büyük üçüncü şehri olarak ön plana çıkar. Turistik açıdan her yıl çok sayıda insan tarafından ziyaret edilir. İstanbul’dan da birçok kişi Bağdat’a gidiyor. Bunun için İstanbul Bağdat uçak bileti satın alabilirsiniz. Seyahat etmek istediğiniz tarihe göre farklı hava yollarının biletlerini bulabilirsiniz. Bilet almadan fiyatları karşılaştırma yapabilirsiniz.

İstanbul Bağdat Uçuşu Kaç Saat Sürmektedir?

İstanbul Bağdat uçuşu, aktarmalı veya aktarmasız olmasına bağlı farklı sürelerde gerçekleştirilir. Direkt olarak yapılan uçuşlarda 2 saat 50 dakikada Bağdat’a ulaşılır. Aktarmalı uçuşlarda ise bu süre aktarma sayısı ve bölgesine göre farklılık gösterir.

İstanbul Bağdat Uçuşlarında Hangi Havalimanları Hizmet Vermektedir?

İstanbul’dan Bağdat’a gitmek için kullanılabilecek 2 farklı havalimanı bulunuyor. Bunlar Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı’dır. Bağdat’ta ise gidebileceğiniz tek havalimanı Bağdat Uluslararası Havalimanı’dır. İstanbul Bağdat uçak bileti satın al işleminde bu havalimanlarını tercih etmeniz gerekir. 

İstanbul Bağdat Arası Hangi Hava Yolları Uçuş Gerçekleştirmektedir?

İstanbul’dan Bağdat’a sefer düzenleyen birçok havalimanı bulunuyor. İstanbul Bağdat uçak bileti ara kapsamında bu hava yollarından birisinin biletlerini alabilirsiniz. Pegasus Airlines, Qatar Airways, Royal Jordanian, THY, Anadolu Jet, Emirates, Egypt Air gibi hava yollarından bilet alma imkânınız vardır. Belirtmek gerekir ki bu hava yollarından sadece bazıları direkt uçuş sunar. Uçuşlar aktarmalı ve aktarmasız olarak ayrılır. 

İstanbul Bağdat Uçuşu Alternatif Şehir Hangisidir?

Bağdat, Irak’ın tam ortasında bulunur. Bu nedenle Erbil, Kerkük gibi şehirlere bilet alarak buralardan da geçiş yapılabilir. Alternatif olarak bu şehirleri tercih edebilirsiniz.

İstanbul Bağdat Arası Uçak Bileti Fiyatları

İstanbul’dan Bağdat’a gitmek için bilet araması yaparak fiyatlara erişim sağlanabilir. Genel olarak hem farklı hava yolları olması hem de aktarmalardan dolayı farklı fiyatlar söz konusu olabiliyor. İstanbul Bağdat uçak bileti fiyatları hakkında en doğru bilgi için seyahat planlanan tarih girilerek sorgulama yapılması gerekir. 

Bağdat Havalimanı Ulaşım

Bağdat Uluslararası Havalimanı, Bağdat’ın 16 km batısında yer alıyor. Ülkedeki en büyük havalimanı olma özelliğine sahiptir. Her yıl milyonlarca yolcu tarafından kullanılan büyük ve etkili bir havaalanıdır. İstanbul Bağdat uçak bileti al işlemi yapanların ulaşacağı havalimanı burasıdır.


 Havalimanından kent merkezine ulaşmak için en uygun yöntemlerden birisi taksi kullanmaktır. Şehir merkezi ile havalimanı arasında yaklaşık olarak 25 dk. yolculuk gerçekleştirmek gerekir. Aynı zamanda otobüs kullanarak da merkeze gitme imkânınız vardır. Ancak şehir içinde toplu taşıma çok fazla gelişmemiştir. 


Bu nedenle özellikle paylaşımlı taksiler çok yaygındır. Sizinle aynı yöne giden başka yolcuları da yanınıza alabiliyorsunuz. Bağdat’ta gündüz yolculuklarının daha güvenli olduğunu belirtmekte fayda var. Aynı zamanda havaalanında araç kiralama ofisleri bulunuyor. Buradan istediğiniz süre için araç kiralama işlemi yapabilir ve hem şehir merkezine hem de merkezden havalimanına araç ile seyahat edebilirsiniz.