Berlin'de Gezilecek Yerler
06 Temmuz 2024

Berlin'de Gezilecek Yerler

Almanya’nın Başkent’i olan Berlin, en fazla turist çeken şehirlerden bir tanesidir. Kültür, sanat, müzik merkezi olarak bilinen şehir, oldukça ilgi çekicidir. Antalya Berlin uçak bileti satın al kapsamında bilet alımı yapan kişiler bu şehirde birçok yeri ziyaret edebilir.

Geniş caddeler, müze ve tarihi yapılar gibi birçok yer turistlerin oldukça fazla ilgisini çekiyor. İçinden nehir geçen şehir, keşfedilmek için bekliyor. Şehirleşmeye iyi bir şekilde ayak uyduran Berlin aynı zamanda ağaçlarla da kaplıdır. Birçok yerde geniş ve güzel parklara rastlamanız mümkündür. İnternet üzerinden veya telefon ile arayarak ucuz Berlin Uçak bileti alarak şehri gezebilirsiniz.

Berlin’de Görülecek Yerler

·         Brandenburg Kapısı

Brandenburg kapısı, şehrin en önemli sembollerinden birisidir. Oldukça fazla ziyaretçi çeker. Bu gösterişli kapı, 1788 ve 1791 yılları arasında Prusya Kralı III. Friedrich Wilhelm tarafından inşa ettirilmiştir. Almanya’da neoklasik mimarinin en güzel örneklerinden birisi olarak ön plana çıkar. Görülmesi gereken yerlerden birisidir.

·         Müzeler Adası

Tarihi ve kültürel açıdan son derece zengin olan Müzeler Adası, beş müzeden oluşur. Spree Nehri üzerindeki küçük bir adada yer alıyor. 1930 yılında yapılmaya başlanan müzeler, 1980 yılında farklı mimarlar tarafından tamamlanmıştır. Mimari olarak son derece ilgi çekmesinin yanı sıra tarihi olarak da turistler için son derece güzel bir yerdir.

·         Berlin Katedrali

Berlin Katedrali, 1700’lü yıllarda tasarlanmış bir yapıdır. 1822 yılında ise yeniden modellenmiştir. II. Wilhelm tarafından 1894 yılında yıkılması ve yeniden yapılması istenmiştir. Bu doğrultuda yıkılarak 1905 yılında farklı bir tarzda tekrar inşa edilmiştir. II. Dünya Savaşı’nda çok zarar görmesinden dolayı 1981 yılında restore edilerek onarılmıştır.

·         Postdamer Meydanı

Postdamer Meydanı, Berlin şehrinin en meşhur meydanlarından birisi olarak ön plana çıkıyor. Bu meydan tarihi şehir merkezi olan Mitte’den yaklaşık 3 kilometre uzaktır. Berlin’in modern yüzü olduğu söylenebilir. Sokak sanatçılarının gösterileri izlenebilir, hava sergileri ziyaret edilebilir ve eğlenceli vakit geçirilebilir. Almanya’nın yeniden birleşmesinin simgelerinden birisi olan bu meydan ziyaret edilebilir.

·         Kreuzberg

Kreuzberg, Türk nüfusun fazlasıyla olduğu bir semttir. Turistler tarafından Berlin’in alternatif noktası olarak görülür ve çok fazla ziyaret edilir. Aynı zamanda şehrin popüler gece kulüplerinden bazılarına da ev sahipliği yapar. Şehrin en hit eğlence merkezlerinden birisi olarak görülür.

·         Alexanderplatz

Mitte’nin en merkezi noktası Alexanderplatz’dır. Bununla birlikte Almanya’nın en büyük meydanı olma özelliğine de sahiptir. Hem turistler hem de yerel halk tarafından çok fazla gidilen bir yerdir. Meydanın ismi ise 1805 yılında şehri ziyaret eden Rus Çarı I. Alexander’dan gelir. 1 Kasım 1989 yılında burada Almanya tarihindeki en büyük protesto gerçekleşmiş ve bir milyondan fazla insan meydanda toplanarak Doğu Almanya hükümetini protesto etmiştir.

Antalya Berlin Uçak Bileti

Antalya’dan Berlin’e gitmek için hava yolu tercih etmeniz gerekir. Bu sayede kısa sürede ulaşım sağlamanız mümkündür. Antalya Berlin uçak bileti için avantajlıseyahat.com üzerinden arama ve satın alım işlemi yapabilirsiniz. Bu sayede de istediğiniz tarihe kolayca bilet alabilirsiniz. Almanya’da en fazla ziyaret edilen şehirlerden birisi olan Berlin’e bu şekilde seyahat edebilirsiniz.

Antalya Berlin Uçuşu Kaç Saat Sürüyor?

Antalya ve Berlin arasındaki uçuşların süresi değişir. Genel olarak aktarmalı ve aktarmasız uçuşlarda seyahat süresi farklı olur. Bu yüzden de uçuş için süreler değişkenlik gösterir. Direkt uçuşlar genellikle 3 saat 25 dk ile 3 saat 35 dk arasında değişkenlik gösterir. Direk uçuş gerçekleştirecek olan kişiler bu süreler ile ulaşım sağlayabilir. Antalya Berlin arası uçak bileti alırken uçuş sürelerini görmeniz mümkündür.

Antalya Berlin Uçuşlarında Hangi Havalimanları Hizmet Veriyor?

Antalya Berlin uçuşlarında hizmet veren havalimanı Antalya Havalimanı’dır. Buradan biniş yaparak Berlin’e gitmeniz mümkündür. Berlin’de varış için kullanılan havalimanı ise genellikle Berlin Havalimanı ya da Berlin Brandenburg Havalimanı adıyla bilinen havaalanıdır. Bunun dışında Tegel, Berlevag, Tempelholf, Schoenefeld gibi havalimanları olsa da çok fazla kullanılmaz. Ulaşım için tercih edilen yol Berlin Havalimanı’dır. Berlin uçak bileti alacak olanlar genellikle bu havalimanını tercih eder. Hava yolu firmaları da en fazla buraya uçuş düzenler.

Antalya Berlin Arası Hangi Hava Yolları Uçuş Gerçekleştiriyor?

Antalya’dan Berlin’e gitmek isteyen kişilerin tercih edebileceği farklı hava yolları bulunuyor. Bunlardan en fazla uçuş düzenleyenler THY ve SunExpress oluyor. Aynı zamanda Anadolu Jet tarafından da birçok uçuş gerçekleştiriliyor. Antalya Berlin uçak bileti ara kapsamında en fazla karşılaşılan hava yolları bunlardır. Bunların yanı sıra Luxair, Rossiya Russian Airlines, Edelweiss gibi hava yollarının da uçuşları bulunuyor. Uçuşlar aktarmalı ve aktarmasız olmak üzere farklı seçeneklere sahiptir.

Antalya Berlin Uçak Bileti Fiyatları

Antalya’dan Berlin’e olan uçuşlarda bilet fiyatları farklılık gösterebilir. Uçuş tarihine, tercih edilecek olan hava yoluna, aktarmalı ya da aktarmasız uçuş olmasına bağlı farklı Antalya Berlin uçak bileti fiyatları söz konusudur.

 

Avantajlı Seyahat ile kampanyalardan ve fırsatlardan kolayca haberdar olabilir uygun fiyatlar ile konforlu seyahatler geçirebilirsiniz.

Avantajlı uçak bileti için telefon numarası seçenekleri 0 850 303 82 80 avantajliseyahat.com uçak bileti sayfasından detaylı bilgi alabilirsiniz.

Avantajlı Seyahat için 0 850 303 82 80 veya 0 212 909 96 12


Berlin Havalimanı Ulaşım

Berlin Havalimanı’ndan yurt içi ve yurt dışı birçok uçuş gerçekleştirilir. Bu doğrultuda oldukça fazla insan tarafından kullanılır. Şehir içinden havalimanına ya da havalimanından şehir içine ulaşım oldukça kolaydır. Berlin’de kullanılan havalimanı budur.

Antalya Berlin uçak bileti al kapsamında alınan biletler ile bu havalimanına gelinir. Havalimanından şehire gitmek için 5 farklı otobüs hattı bulunuyor. 163, X7, N7, 171 ve N60 hatlarını kullanarak merkeze kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilir. Gece ve gündüz bu hatların kullanılması mümkündür. Otobüslerin son durakları farklılık gösterir. Şehrin direkt olarak merkezine götürmese metro ve Bahn trenlerine gitmeyi sağlar. Böylece şehir merkezine de kolayca gidilir.

S Bahn trenleri kullanılarak şehir merkezine direkt olarak gitmek mümkündür. Havalimanına yaklaşık 7 dakika uzaklıkta olan istasyona giderek bu şekilde ulaşım sağlanabilir. 10 dakikada bir S Bahn tren seferi bulunuyor. Havaalanı Ekspresi ile de ortalama olarak 30 dakika içerisinde şehir merkezine gidilebilir.

Yine 10 dakikalık seferleri bulunan bu ekspres, havaalanına da çok yakındır. Taksi ya da özel servisleri kullanarak da şehir merkezine ulaşım sağlamanız mümkündür. Berlin Antalya uçak bileti alan kişiler aynı yöntemleri kullanarak şehir merkezinden havaalanına ulaşım sağlayabilir. Kısa süre içerisinde merkezden havalimanına bu yöntemler ile gitmeniz mümkündür.

Antalya Havalimanı Ulaşım

Antalya havalimanından şehir merkezine ulaşım hem hızlı hem de kolay bir şekilde sağlanabilir. Toplu taşıma en fazla tercih edilen yollardan biridir. Farklı noktalara giden otobüs seferleri ile Antalya’da istediğiniz yere gidebilirsiniz. Bunun yanı sıra havalimanı servis otobüsleri de kullanılabilir. Bu sayede şehre özel servisler ile birlikte gidebilirsiniz. Taksi tutarak da kısa sürede ulaşım sağlamak mümkündür.

İsteyen kişiler daha rahat seyahat etmek amacıyla araba kiralama hizmetlerinden de yararlanabilir. Merkezden ulaşım sağlamak için de aynı yöntemler kullanılabilir. Merkezden araç ile yaklaşık 20 dakikalık bir uzaklık söz konusudur. Taksi, otobüs, servis gibi seçenekler kullanılarak da Antalya Havalimanı’na seyahat edilebilir.  Ucuz Antalya Berlin uçak bileti alan kişiler bu şekilde havaalanına ulaşım sağlayabilir ve Berlin’e gidebilir.


 

Avantajlı Seyahat ile kampanyalardan ve fırsatlardan kolayca haberdar olabilir uygun fiyatlar ile konforlu seyahatler geçirebilirsiniz.

Avantajlı uçak bileti için telefon numarası seçenekleri 0 850 303 82 80 avantajliseyahat.com uçak bileti sayfasından detaylı bilgi alabilirsiniz.

Avantajlı Seyahat için 0 850 303 82 80 veya 0 212 909 96 12