Erbil Gezilecek Yerler
06 Temmuz 2024

Erbil Gezilecek Yerler

Irak’ın şehirlerinden biri olan Erbil, bulunduğu bölgedeki en eski yerleşim yerlerinden birisidir. Eski zamanlarda çok sayıda medeniyete ev sahipliği yaptığı bilinir. Aynı zamanda Anadolu ve Bağdat arasındaki birçok ticaret yolu da üzerinden geçer. Erbil uçak bileti alan kişiler şehirde güzel ve turistik yerleri ziyaret edebilir.Erbil Görülecek Yerler

·         Erbil Kalesi

Geçmişten günümüze kadar pek çok savaşa tanıklık etmiş olan Erbil Kalesi, şehir merkezinde yer alır. Şehir için önemli bir yere sahiptir. Kente gelen birçok turist tarafından ziyaret edilir. İdari ve savunma anlamında işlevsel bir yerdir. Kale, bölgedeki köklü tarihe tanıklık etmiştir. Şehrin en turistik noktası olarak gösterilebilir. UNESCO tarafından 2014 yılında Dünya Mirası Listesi’ne alınmıştır. Kale o kadar geniştir ki içerisinde 506 adet ev vardır. Aynı zamanda bu kale milattan önce 6000 yılında inşa edilmiştir. Haftanın her günü 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

·         Süryani Mirası Müzesi

Erbil şehrinin en önemli özelliklerinden bir tanesi çok sayıda medeniyete, kültüre ve dine ev sahipliği yapmasıdır. Süryaniler de bunlardan birisidir. Süryani Müzesi, halkın tarihini ve özelliklerini gösterir. Aynı zamanda Erbil şehrinin tarihine dair eserler de vardır. Cumartesi haricinde her gün 09.00 ile 18.00 saatleri arasındaki zaman diliminde ziyarete açıktır.

·         Sami Abdulrahman Park

Sami Abdulrahman Park, Erbil’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisidir. 800 dönüm arazide bulunan bu park, oldukça kalabalıktır ve birçok etkinlik barındırır. Parkta birçok kafe ve restoran vardır. Yürüyüş parkuru, futbol sahaları, oyun alanları gibi birçok yere ev sahipliği yapar. Şehrin en güvenli yerlerinden biri olarak turistler tarafından ziyaret edilebilecek bir parktır.

·         Jalil Khayat Camii

15 bin metrekarelik kocaman bir alanda bulunan Jalil Khayat Camii, aynı anda 2000 kişinin ibadet etmesine uygundur. Şehrin en fazla ilgi çeken yerlerinden birisidir. Bir tane 65 metre boyunda minaresi vardır ve şehrin hemen hemen her yerinden görebilirsiniz. Özel dini günlerde etkinliklere de ev sahipliği yapar.

İstanbul Erbil Uçak Bileti

Erbil, Irak’ta yer alan şehirlerden birisidir. Şehrin nüfusu yaklaşık 1 milyon kadardır. Bölgedeki en büyük şehir olarak bilinir ve petrol yönünden zengin topraklara sahiptir. Bağdat’a giden bazı ticaret yolları, üzerinden geçtiği için tarihi ve kültürel açıdan zengindir. İstanbul Erbil uçak bileti alarak bu şehre gidilebilir. Bilet almak için istediğiniz tarihe sorgulama yapabilir ve satın almadan fiyat karşılaştırması yaparak size en uygun fiyattaki bilete ulaşabilirsiniz.

İstanbul Erbil Uçuşu Kaç Saat Sürüyor?

İstanbul Erbil arasındaki uçuşlar, farklı süreler ile gerçekleştirilebilir. Öncelikle belirtmek gerekir ki uçuş süresi, aktarmalı veya aktarmasız bilet alımına bağlı olarak değişir. Direkt olarak gerçekleştirilen aktarmasız uçuşlarda 2 saat 25 dakikalık bir yolculuk gerçekleşir.

Bu süre 2 saat 30 dakika da olabiliyor. Bunun yanı sıra İstanbul Erbil uçak bileti ara kapsamında aktarmalı bilet alınırsa süreler daha uzun olur ve aktarmaya, hava yolu şirketine bağlı olarak değişir.

İstanbul Erbil Uçuşlarında Hangi Havalimanları Hizmet Veriyor?

İstanbul ve Erbil arasında uçuş yapmak isteyenler İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nı tercih edebilir. Bu iki havalimanının birinden bilet alarak Erbil’e gidebilirsiniz. Erbil’de ise gidebileceğiniz tek bir havalimanı bulunuyor. O da Erbil Havalimanı’dır. İstanbul Erbil uçak bileti al seçeneği ile bilet alınabilir ve Erbil Havalimanı’na gidilebilir.

İstanbul Erbil Arası Hangi Hava Yolları Uçuş Gerçekleştiriyor?

İstanbul ve Erbil arasında uçuş gerçekleştiren birçok hava yolu şirketi bulunuyor. Bu hava yollarından aktarmalı veya aktarmasız biletler satın alınabilir. Royal Jordanian, Anadolu Jet, Pegasus Hava Yolları, Qatar Airways, THY, Egypt Ait, Mahan Air, Emirates, Nile Air gibi hava yollarından İstanbul Erbil uçak bileti satın al işlemi yapılabilir. Erbil’e gitmek için bu hava yolları tercih edilebilir.

İstanbul Erbil Uçuşu Alternatif Şehir Hangisidir?

İstanbul Erbil uçuşu için alternatif bir uçak biletine ihtiyaç duyan kişiler Kerkük uçak bileti almayı tercih edebilir. Alternatif şehir olarak Erbil’e yakın olması ile ön plana çıkar.

İstanbul Erbil Uçuşu Fiyatları

İstanbul Erbil arasında uçuş yapmak isteyen kişiler farklı fiyatlar ile karşılaşabilir. Seyahat zamanı, tercih edilecek hava yolu şirketi, uçuşun aktarmasız ya da aktarmalı olması gibi faktörlere bağlı olarak İstanbul Erbil uçak bileti fiyatları farklı olabiliyor. Gideceğiniz tarih için bilet araması yaparak fiyatları görmeniz mümkündür.

Erbil Havalimanı Ulaşım

Erbil havalimanında ulaşım sağlamak için en fazla tercih edilen yöntem taksileri kullanmaktır. Turistler genellikle taksiler ile seyahat ediyor. Taksimetre sistemi çok fazla kullanılmadığı için pazarlık yaparak önceden fiyatta anlaşarak seyahat etmek mümkündür. Bunun yanı sıra havalimanı servisleri de bulunur.

Bu servislerin kullanılması ile hem havaalanından şehir merkezine hem de şehir içinden havaalanına ulaşım sağlanabilir. Belirtmek gerekir ki şehirde toplu taşıma sistemi çok gelişmemiştir. Bu nedenle de otobüsler çok nadir geçer.

İstanbul Erbil arası uçak bileti alacak olanlar Erbil havalimanında bu şekilde ulaşım sağlayabilir. Bu havalimanı, bölgede bulunan iki uluslararası havalimanından birisi olmasıyla ön plana çıkar. Birçok farklı şehir ve ülkeden uçuşlar gerçekleştirilir. 1970’li yıllarda askeri üs olarak inşa ettirilmiş daha sonra ise havalimanına çevrilmiştir.

İstanbul Havalimanı Ulaşım

İstanbul şehrinden Erbil’e gitmek için kullanılabilecek iki havalimanı vardır. Bunlar İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’dır. İki havalimanını tercih ederek de Erbil’e gitmeniz mümkündür. Havalimanları için birçok ulaşım seçeneği bulunuyor. İstanbul Erbil, Erbil İstanbul uçak bileti alanlar bu havaalanlarını kullanabilir.

İstanbul Havalimanı

İstanbul Havalimanı Erbil uçak bileti satın alan kişiler çeşitli yöntemler ile ulaşım sağlayabilir. Öncelikle HAVAİST isimli özel havaalanı servisleri kullanılabilir. Bu servisler belirli duraklardan yolcuları alarak direkt havaalanına götürür. Şehirdeki merkezi otobüs duraklarından 30 ve 60 dakikalık aralar ile servisler geçer.

Hem Avrupa hem de Anadolu yakasından bu şekilde ulaşım sağlama imkânınız bulunuyor. Aynı zamanda merkezi noktalardan otobüs kullanarak da havalimanına gidebilirsiniz. Çok sayıda otobüs durağından geçen otobüslere binebilirsiniz. Bunun yanı sıra araç kiralama imkanına da sahipsiniz.

Araç kiralayarak havalimanında teslim noktalarına bırakabilirsiniz. Taksi tutmak da bir diğer seçenek olarak ortaya çıkar. Havalimanına gitmek için kolaylıkla taksi bulabilirsiniz. Şahsi aracı ile ulaşım sağlamak isteyen kişiler ise araçlarını havalimanı otoparkına bırakabilir.

Sabiha Gökçen Havalimanı

İstanbul’dan Erbil’e gitmek için tercih edilebilecek havalimanlarından biri olan Sabiha Gökçen Havalimanı’na kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Öncelikle kullanabileceğiniz HAVAŞ isimli servisler bulunur.

Bu servisler belirli aralıklar ile şehrin merkezi duraklarından geçer ve yolcuları havalimanına ulaştırır. Kısa sürede trafik sorunu olmadan havalimanına gitmek isteyenler ise metro veya Marmaray’a binmeyi tercih edebilir. Bunun yanı sıra Sabiha Gökçen Erbil uçak bileti aldıysanız özel ve belediye otobüsleri ile de ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

Araç kiralayanlar havaalanında teslim noktalarına bırakabilir. Özel araçla gitmek isteyenler ise havaalanı otoparklarına araçlarını bırakabiliyor. Bu yöntemler ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Havalimanından şehir içine de aynı şekilde ulaşım sağlanabiliyor.