Irak'ta Gezilecek Yerler
06 Temmuz 2024

Irak'ta Gezilecek Yerler

Irak Gezilecek Yerler

Irak, eski medeniyetlerin izlerini taşıyan ve bir dönem ev sahipliği yapmış Aşağı Mezopotamya bölgesinde kurulmuş bir devlet. Körfez ülkeleri arasında yer alır ve yüz ölçümü 437.072 kilometrekareye sahiptir. Irak da gezilecek yerler denildiğinde birçok tarihi yapı akla gelmektedir.

Kurak bir iklim tipine sahip Irak’a düzenleyeceğiniz gezi planınız için en iyi dönem, hava sıcaklıklarının yaz ve kış aylarına göre göre daha ılıman seyrettiği bahar ayları tercih edilir. Anadolu’da Bağdat’a giden önemli ticaret yolları üzerinde bulunmasından dolayı zengin tarihi ve kültürü bulunur.

Irak’a düzenleyeceğiniz gezi planınızda bu kültür miraslarını ziyaret ederken tarihin dokusu ve havası sizi etkisi altına alır. Türkiye’de bulunduğunuz her noktadan size en uygun Irak uçak bileti fırsatlarını elde edebilirisiniz.

 

Irak da Gezilecek Yerler

Jeopolitik konumu ve zengin petrol kaynakları sebebi ile Orta Doğu coğrafyasının en önemli ülkeleri arasında yer alan Irak, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olmasından dolayı ilgi çeken bir ülkedir. Irak da gezilecek yerler denildiğinde ilk akla gelen şehirlerden biri Erbil. Konumu ve sahip olduğu doğal zenginlerden dolayı her daim mücadelelere sebep olan Erbil’de yaşam devam ediyor. Erbil de bulunan Erbil Kalesi, alışveriş merkezi ve müzeler yer alır. En büyük şehri ve başkenti oan Bağdat da zengin tarihi mirasa sahiptir.

Gezi planınızı oluştururken sizlere rehber olarak sunulacak mutlaka görülmesi gereken yerler; Erbil Kalesi, Qeyseri Çarşısı, Abbasi Sarayı, Al- Faw Sarayı, Irak Ulusal Müzesi, Hatra Harabeleri, Kazimeyn Cami olarak sayılabilir.

Aynı zamanda Irak da Arap ve Kürt mutfağına sahip farklı lezzetler fazlaca ilgi odağı halindedir. Ülkenin dört bir yanında en çok döner lokantaları bulunur, lüks otellerin mutfaklarının olmazsa olmazı yine dönerdir. Bunun yanı sıra hızlı yiyecekler, Arap, Kürt ve Batı mutfaklarının da harmanlandığı lezzetleri oldukça popülerdir. Mutfakların da çoğunlukla kuzu et, yöresel baharatlar, pirinç ve bulgur vazgeçilmez bir parçasıdır. Genel olarak ana maddeleri kebap, etli yemekler, hamurlu tatlılardır.

 Gerek tarihi gerekse eşsiz değişik lezzetlerini tatmak için Irak’a gidebilirsiniz. Irak için düşündüğünüz gezi planınızda oluşturacağınız tarih ve saat dilimlerin de Irak uçak bileti satın al fırsatlarını her zaman yakalayabilirsiniz.

Erbil Kalesi

 Irak, Erbil şehri ülkenin en kalabalık ve haraketli olduğu şehirlerinden biridir. Erbil’de bulunan Erbil Kalesi 2014 yılında UNESCO dünya Mirası listesinde alınmıştır. Erbil Kalesi şehrin en ün yapmış turistlik yapıları arasında yer alırken, etrafında bulunan yerleşim yerleri de dünyanın en eski yerleşim yerleri arasında yer alır.

Qeyseri Çarşısı

Irak da bulunan geleneksel kültürü yansıtan, yöresel lezzetlerin sunulduğu, otantik eşyaların olduğu eski bir alışveriş noktasıdır. Qeyseri Çarşısı gittiği ülkelerde geleneksel çarşıları gezip alışveriş yaparak, değişik lezzetler tatmayı sevenlerin oldukça cezbeder.

Abbasi Sarayı

Abbasiler dönemine ait ve günümüze kadar ayakta kalmayı başarabilen tek yapı olan Abbasi Sarayıdır. Saray Irak başkenti olan Bağdat sınırları içerisinde yer alır. Günümüzde Al- Mustansereyya üniversitesine ev sahipliği yapan Abbasi Sarayı, muhteşem mimari ve Dicle Nehri’nin kıyılarında nefis bir manzara ile görkemli bir şekilde görülmeyi bekleyen yerler arasındadır.

Al-Faw Sarayı

Bağdat şehrinde yer alan en popüler yapılar arasında yer alır. İran ve Orak arasında yaşanan savaş sonrasında, El- Faw yarımadası geri alınması ile inşa edilmiştir. Su Sarayı olarak da bilinir. İçerisinde çok sayıda villa ve küçük sarayların bulunduğu Al- Faw Sarayı içinde 62 oda ve 29 banyo yer alırken, görkemli ve ihtişamlı yapısı ile görenlerin hayran bırakır.

5. Irak Ulusal Müzesi

Bağdat da bulunan Irak Ulusal Müzesi, içerisinde geçmişi beş bin yıl öncesine dayanan eserleri barındırır. 170 binden fazla tarihi ve kültürel mirasa ev sahipliği yapan bu müze, Amerikan işgali döneminde kapatılmıştır. Ancak 2009 yılı itibari ile tekrardan ziyarete açıldı.

Irak Uçak Bileti

Irak uçak bileti satın alabileceğiniz birçok havayolları şirketi mevcuttur. Irak da bulunan havalimanlarına geniş uçuş saatleri ve tarihleri ile Irak uçak bileti satın alma işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz. Irak uçak bileti satın alırken gezi programınız için belirlediğiniz tarih ve saat aralığında rezervasyon oluşturulabilir. Size en uygun uçak bileti seçenekleri için Türki’nin dört bir yanında bulunan havalimanlarında ki havayolları şirketleri ile ucuz uçak bileti satın alma imkânlarından faydalanın.

Avantajlı Seyahat ile kampanyalardan ve fırsatlardan kolayca haberdar olabilir uygun fiyatlar ile konforlu seyahatler geçirebilirsiniz.

Avantajlı uçak bileti için telefon numarası seçenekleri 0 850 303 82 80 avantajliseyahat.com uçak bileti sayfasından detaylı bilgi alabilirsiniz.

Avantajlı Seyahat için 0 850 303 82 80 veya 0 212 909 96 12

 

Hangi Havayolları Irak’a Uçuş Gerçekleştiriyor?

 Irak şehrine Türkiye’den sefer düzenleyen firmalar;  Türk Hava Yolları, Pegasus, Qatar Airways, Egyptair, Lutfhansa’dır. Irak da bulunan havalimanlarına sıklıkla sefer düzenlenir. En popüler parkur olarak da İstanbul- Bağdat’tır. En sık uçak kaldıran firmalar da Türk Hava Yolları ve Egyptair’dir. Sizde bu havayolları şirketlerini tercih ederek Türkiye- Irak arasında dilediğiniz havalimanı en uygun uçak bileti fırsatlarını yakalayabilirsiniz.

Hangi Hava Yolları Aktarmasız Irak Uçuşu Gerçekleştiriyor?

Irak uçak bileti satın almak ve aktarmasız yolculuğun konforlu seyahatin rahatlığını yakalamak için aktarmasız uçuş yapan firmaları tercih edebilirisiniz. Aktarmasız uçuş yapan firmalar Türk Hava Yolları, Pegasus Airlines, SunExpress,  AnadoluJet, Neos Air, Iraqi Airways havayolu şirketleridir.  Bu firmaların uçuş seferleri tablosuna göz atarak en uygun uçak bileti avantajlarını yakalayabilirsiniz.

Avantajlı Uçak Bileti

Irak için planladığınız seyahatinizi ekonomik ve konforlu bir şekilde yapabilmek için birçok seçenek bulunan havayolu şirketlerini tercih edebilirsiniz. Turistlik gezi programınızı oluşturduktan sonra, 7 gün 24 saat bu fırsatları yakalayarak Irak uçak bileti sorgulayabilir ve avantajları yakalayabilirsiniz.

En Uygun Irak Uçak Bileti

Uçuş planınızı oluştururken havayolu şirketlerinin Irak için düzenlediği seferlin size en uygun olanı seçebileceğiniz, bilet sorgulama ve karşılaştırma seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Bu şekilde Irak uçak bileti seferlerinin size en uygun uçak bileti fırsatını yakalayabilirsiniz. İstanbul- Irak, Ankara- Irak ve bunun gibi birçok şehir seçeneğinin yer aldığı ucuz bilet için size ne uygun Irak uçak bileti satın almak için internet aracılığı ile kolaylık ile yapabilirsiniz.

 

Avantajlı Seyahat ile kampanyalardan ve fırsatlardan kolayca haberdar olabilir uygun fiyatlar ile konforlu seyahatler geçirebilirsiniz.

Avantajlı uçak bileti için telefon numarası seçenekleri 0 850 303 82 80 avantajliseyahat.com uçak bileti sayfasından detaylı bilgi alabilirsiniz.

Avantajlı Seyahat için 0 850 303 82 80 veya 0 212 909 96 12

 

Irak Havalimanı Ulaşım

Yaz ve kış aylarına nazaran bahar aylarında daha yumuşak bir havanın hâkim olması bahar aylarında Irak için gezi planı oluşturmak daha mantıklı olacaktır. Irak- Türkiye arasında ki uçuş saati 1 saat 24 dakika bir süredir. Irak da altı adet havalimanı bulunur. Bunlar; Bağdat, Basra, Musul, International havaalnı, Süleymaniye, Erbil, Imam Ali Base Havalimanları bulunur.  Bunların içinde en çok tercih edileni Bağdat, Erbil ve Necef’dir. Bu havalimanlarından şehrin merkezine ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Havayolu firmasına ait otobüs tercih edebilir veya taksi kiralama yapabilirsiniz. Irak havalimanlarından size en uygun olanı seçip ucuz uçak bileti fırsatlarından faydalanabilir ve satın alabilirsiniz.

Irak Havalimanı

Irak da altı adet havalimanı bulunur. Bağdat, Basra, Musul, International havaalanı, Süleymaniye, Erbil, Imam Ali Base Havalimanları şehrin en önemli ulaşım yerleridir. Bu havalimanlarından gideceğiniz yere en yakın ve en uygun olanı tercih ederek tarihi turistlik gezinize başlayabilirsiniz. Irak ucuz uçak bileti satın alma işlemini gerçekleştirerek ekonomik bir şekilde seyahatinizi tamamlayabilirsiniz.

Bağdat Havalimanı        

Bağdat uluslararası Havaalanı eski adı ile Saddam Uluslararası Havaalanı olan Irak’ın başkenti Bağdat da yer alan havaalanıdır. Bağdat’ın 16 km batısında bulunur. Şehir merkezine olan yakın mesafesi ve ülkenin en büyük ve önemli havaalanıdır. Ulusal havayolu şirketi olan Irak Havayollarının da ana bağlantı merkezidir. Konumu itibari ile ulaşım kolaylıkla sağlanır. Otobüs, taksi, havayolları araçları ile ulaşım sağlanır. En çok taksi ulaşımı tercih edilir. Irak da bulunan Bağdat havalimanına gerçekleştireceğiniz uçuşlarınızı en uygun uçak bileti sorgusu yaparak fırsatları elde edebilirsiniz.

 

Avantajlı Seyahat ile kampanyalardan ve fırsatlardan kolayca haberdar olabilir uygun fiyatlar ile konforlu seyahatler geçirebilirsiniz.

Avantajlı uçak bileti için telefon numarası seçenekleri 0 850 303 82 80 avantajliseyahat.com uçak bileti sayfasından detaylı bilgi alabilirsiniz.

Avantajlı Seyahat için 0 850 303 82 80 veya 0 212 909 96 12