Özbekistan Gezilecek Yerler Nerelerdir?
06 Temmuz 2024

Özbekistan Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Özbekistan Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Orta Asya coğrafyasında yer alan Özbekistan, bu bölgenin en fazla sevilen ülkelerinden birisidir. Ülke, bağımsızlığını kazandıktan sonra turistlerin ilgi odaklarından birisi olmayı başarmıştır. Hem doğal hem de tarihi güzellikleri ile oldukça fazla ziyaret edilen bir ülkedir. Ülkenin en fazla bilinen ve turist çeken şehirleri olarak Taşkent ve Semerkant gösterilebilir.

Özbekistan gezilecek yerler arasında birçok güzel ve tarihi yer bulunuyor. Şehirler, kaleler, müzeler, medreseler ve daha birçok turistik alan vardır. Ülkeye ve ülkenin güzel şehirlerine gitmek için uçak bileti alınabilir ve Özbekistan gezilecek yerler ziyaret edilebilir. Bu yerlerden bazıları şunlardır:

·         Emir Timur Müzesi

Timur, Özbekistan için oldukça önemli bir sembol ve değerdir. 1996 yılından beri hizmet veren Emir Timur Müzesi, başkent Taşkent’te bulunuyor. 5 binin üzerinde eserin sergilendiği müzede Timur’un yaşamına dair her şey bulunabilir. Emir Timur dönemini yakından görmek ve o dönemi keşfetmek isteyen turistler tarafından ziyaret edilebilecek önemli bir müzedir.

·         Kukeldash Medresesi

Özbekistan, pek çok medreseye ev sahipliği yapan bir ülkedir. Ülkenin en önemli tarihi yapıları arasında medreseler de yer alır. 1570 yılında inşa edilen Kukeldash Medresesi, ünlü bir tarihi yapı olarak biliniyor. Mimarisi oldukça ilgi çekici olan bu yapı, restore edilerek eğitime açılmıştır. Su Pazarı’nın yanında bulunuyor.

·         Ayaz Kala Kalesi

Ayaz Kala Kalesi, Kushan İmparatorluğu tarafından yaptırılmıştır ve Kızıl Kum Çölü’nde yer alır. Bölgede bulunan 3 adet kale var. Ancak sadece bir tanesi iyi görünür. Kalenin duvarları 10 metre uzunluğa sahiptir. Özbekistan’ın en önemli tarihi yapılarından birisidir. Kalenin M.S. 2 yüzyıldan kaldığı iddia ediliyor.

·         Bibi Hanım Cami

Timur dönemindeki mimari anlayışın en iyi şekilde yansıtıldığı eserlerden birisi Bibi Hanım Camii’dir. Hindistan Seferi şerefine yaptırılmış olan Cami'ye Timur’un eşi olan Bibi Hanım anısına onun adı verilmiştir. 40 metre yüksekliğinde kubbeye sahip olan cami, Semerkant’ta bulunuyor. Caminin avlusunda taştan yapılmış bir Kuran rahlesi yer alır. Turistik gezilerde ziyaret edilebilecek etkileyici yapılardan bir tanesidir.

·         Gur-i Emir Kalesi

Gur-i Emir Kalesi 14. Yüzyılda kalan ve Timur’a adanan bir eserdir. Bu önemli tarihi eser bir türbe ve külliyeden oluşmuştur. İran mimarisi izleri de taşıyan olan bu türbe, 37 metre yüksekliğindedir. Aynı zamanda Timur hanedanının bazı üyeleri de bu türbededir. Özbekistan’a gelen turistler ve de burada yaşayan yerli halk, bu kaleye büyük ilgi gösterir.

·         Semerkant

Özbekistan sadece yapıları ve tarihi alanları ile değil şehirleri ile de ilgi çeken bir yerdir. Özbekistan’ın en popüler ve ilgi çeken şehirlerinden birisi Semerkant’tır. Zengin kültürü ve tarihi yapıları ile UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alır. Medreseler, camiler, meydanlar gibi birçok turistik alana sahiptir. Aynı zamanda Orta Asya’nın en büyük kültürel festivali olan Sharq Taronalari de bu şehirde düzenleniyor. Ülkenin en güzel şehirlerinden birisi olarak ön plana çıkar.

·         Taşkent

Özbekistan’ın başkenti olan Taşkent, Orta Asya’da bulunan en kalabalık şehirlerden birisidir. Yaklaşık nüfusu 3 milyon olarak biliniyor. Şehir İpek Yolu üzerinde yer alır ve bu nedenle tarih boyunca önemli bir konuma sahip olmuştur.

Depremler nedeniyle geçmiş dönemlerde yıkılmaya maruz kalsa da daha sonra tekrar inşa edilmiştir. Böylece hem tarihi hem de modern görünümü ile ilgi çekicidir. Şehir özellikle eğitim kurumu olan medrese gibi yapılarıyla ön plana çıkar.

Özbekistan neresi gezilir diye merak edenler belirtilen yerler dahil olmak üzere pek çok yeri ziyaret edebilir. Ülke; tarihi, doğal, kültürel anlamda oldukça gelişmiş bir ülkedir. Hava yolu ile bu ülkeye gidilebilir ve Özbekistan neresi gezilir rehberinde bulunan yerler gezilebilir.

İstanbul Özbekistan Uçak Bileti

Özbekistan’a gitmek için İstanbul’da bulunan havaalanları tercih edilebilir. İstanbul Özbekistan uçak bileti satın alarak ülkeye kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilir. Ülkeye en hızlı şekilde gitmek için hava yolu tercih edilmelidir.

Farklı şehirlerde bulunan havaalanlarına kolay şekilde erişim sağlanabilir. İstanbul Özbekistan uçak bileti ile direkt olarak ülkeye gitmek mümkündür. Birçok hava yolu şirketi tarafından bu ülkeye gitmek isteyenler için biletler sunuluyor. Aktarmalı ve aktarması farklı uçuş seçenekleri mevcuttur. https://www.avantajliseyahat.com/ üzerinden bilet arama ve satın alma işlemi yapabilirsiniz.

 

Avantajlı Seyahat ile kampanyalardan ve fırsatlardan kolayca haberdar olabilir uygun fiyatlar ile konforlu seyahatler geçirebilirsiniz.

Avantajlı uçak bileti için telefon numarası seçenekleri 0 850 303 82 80 avantajliseyahat.com uçak bileti sayfasından detaylı bilgi alabilirsiniz.

Avantajlı Seyahat için 0 850 303 82 80 veya 0 212 909 96 12

 

·         Özbekistan’a Uçan Hava Yolları Nelerdir?

İstanbul ve Özbekistan arasında uçuş gerçekleştiren birçok hava yolu şirketi bulunuyor. Bu hava yollar ile hem aktarması hem de aktarmalı olarak Özbekistan’a gitmek mümkündür. Özbekistan uçak bileti araması yaparak isteğe uygun bir bilet bulunabilir.

İstanbul’dan en fazla sefer düzenleyen şirketler THY ve Özbekistan Hava Yolları’dır. İki hava yolu şirketi de sürekli olarak sefer düzenler. Aynı zamanda Pegasus Hava Yolları, Aeroflot, Nordwind Airlines gibi hava yolu şirketlerinden de Özbekistan uçak bileti alınabilir. Bu hava yollarının aktarmalı ve aktarması biletleri mevcuttur.

·         Aktarmasız Uçuş Bileti Sunan Hava Yolu Şirketleri Nelerdir?

İstanbul’dan aktarmasız olarak Özbekistan’a gitmek isteyenlerin tercih edebileceği hava yollarının başında THY gelir. İstanbul Özbekistan uçak bileti THY kapsamında direkt olarak ilkeye gidilebilir. Aynı zamanda Özbekistan Hava Yolları tarafından da düzenli olarak aktarması uçuşlar gerçekleştiriliyor.

·         Özbekistan Uçak Bileti Fiyatları Nedir?

Uçak bileti alacak olanlar için fiyatlar önemli bir unsurdur. Bu doğrultuda belirtmek gerekir ki Özbekistan uçak bileti fiyatları değişkenlik gösterir.

 

Avantajlı Seyahat ile kampanyalardan ve fırsatlardan kolayca haberdar olabilir uygun fiyatlar ile konforlu seyahatler geçirebilirsiniz.

Avantajlı uçak bileti için telefon numarası seçenekleri 0 850 303 82 80 avantajliseyahat.com uçak bileti sayfasından detaylı bilgi alabilirsiniz.

Avantajlı Seyahat için 0 850 303 82 80 veya 0 212 909 96 12

 

Biletler farklı hava yolu şirketlerinden alınabilir. Aynı zamanda tarihleri de farklı olabilir. Yani Özbekistan uçak bileti fiyatları; tarih, hava yolu gibi etkenlere bağlı olarak değişir.

İstanbul Havalimanına Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Özbekistan’a gitmek için İstanbul havalimanı ulaşım kapsamında şehrin hem Avrupa hem de Anadolu yakasında bulunan havalimanlarını tercih edebilirsiniz. Havalimanlarına çok kolay bir şekilde farklı yollar ile ulaşmak mümkündür.

İstanbul havalimanı ulaşım seçeneklerinden en uygun olan tercih edilebilir. Özellikle İstanbul Özbekistan uçak bileti THY alanlar genel olarak İstanbul havalimanlarına servislerle gitmeyi tercih edebilir.

·         İstanbul Havalimanı

İstanbul Havalimanı’na şehrin her yerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilir. İstanbul havalimanı uçak bileti aldıysanız otobüs ve taksi gibi toplu taşıma araçları ile kolay bir şekilde havalimanına gidebilirsiniz.

Aynı zamanda HAVAİST isimli havalimanı servislerini de kullanabilirsiniz. İstanbul havalimanı uçak bileti alan kişiler bu şekilde ulaşım sağlayabilir. Aynı zamanda havalimanının otoparkı da bulunur. Yani özel araçla gelip buraya park yapılabilir.

·         Sabiha Gökçen Havalimanı

Sabiha Gökçen birçok yurtiçi ve yurtdışı uçuşun gerçekleştiği bir yerdir. Sabiha Gökçen Özbekistan uçak bileti alan kişiler özel araçlarıyla gidebileceği gibi otobüs, metrobüs, taksi gibi toplu taşımaları da tercih edebilir. Aynı zamanda Sabiha Gökçen Özbekistan uçak bileti alanlar HAVAŞ isimli servisler ile de direkt olarak havaalanına gidebilir.

Özbekistan Havalimanı Ulaşımı nasıldır?

Özbekistan’da farklı şehirlerde havaalanları bulunuyor. Özbekistan Hava Yolları, bütün havalimanlarına gidiyor.

Özbekistan Havalimanı ulaşım için genellikle Taşkent ve Semerkant Havalimanları tercih edilir. Ülkenin en fazla kullanılan havaalanları bunlardır. Bu havalimanları sayesinde Özbekistan havalimanı ulaşım kolay bir şekilde sağlanır.

·         Taşkent Havalimanı Ulaşımı?

Taşkent havalimanı ulaşım için araç kiralanabilir ve havaalanında teslim edilebilir. Aynı zamanda otobüs, taksi gibi ulaşım seçenekleri de mevcuttur. Bunun yanı sıra özel olarak havalimanına giden Taşkent Havalimanı ulaşım mekik seferleri de vardır. İstanbul’dan Taşkent’e direkt uçuş sağlanır.

·         Semerkant Havalimanı Ulaşımı?

İstanbul’dan direkt olarak Özbekistan’a gitmek ve dönmek için Semerkant havalimanı tercih edilebilir. Semerkant havalimanı ulaşımı ise çok kolaydır. Metro ile kolayca Semerkant havalimanı ulaşım imkânı vardır.

Aynı zamanda otobüs, taksi de seçenekler arasındadır. Saat 21.00’a kadar süren minibüs seferleri de Semerkant Havalimanı ulaşım için tercih edilebilir. Özbekistan havalimanı ulaşım seçenekleri bunlardır.