Stuttgart Gezilecek Yerler
06 Temmuz 2024

Stuttgart Gezilecek Yerler

Stuttgart Gezilecek Yerler

Stuttgart'ta tarihi miras ve zamanımızın olağanüstü başarıları şaşırtıcı bir şekilde uyumlu olarak bir araya getirildi. Geleneksel ortaçağ tapınakları, Barok saraylar ve Gotik kuleler, modaya uygun sanat galerileri, müzeler ve saygın otomotiv şirketlerinin genel merkezleri için ultra modern binalarla yan yanadır. Turistler bundan kaynaklı gezme de sorun yaşamazlar.

Stuttgart, 10. yüzyılda eski bir Roma yerleşiminin bulunduğu yerde kuruldu. 13. yüzyıldan beri, Württemberg hanedanının himayesinde şehir gelişti, genişledi ve her yüzyıl daha zengin ve daha etkili olarak yoluna devamlılık sağladı. 20. yüzyılın başında Mercedes-Benz ve Porsche'nin otomobil üretim tesisleri burada kuruldu. Şehir, İkinci Dünya Savaşı sırasında kötü bir şekilde hırpalandı, ancak hayatı hızla barışçıl bir rotaya döndü. Artık turistler güzelliğinin tadını tamamen çıkarabilecek şehir oldu. Antalya Stuttgart uçak bileti satın alarak siz de güzelliğin tadını çıkartabilirsiniz.

Eski Kilit

Şehir merkezini süsleyen eski bir bina. Kalenin bazı parçaları 10. yüzyıldan kalmadır. Kale, modern görünümünü 16. yüzyılda birkaç yeniden yapılanmadan sonra aldı, o zamandan beri Württemberg Dükleri ailesine ait. Son büyük restorasyon, İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden sonra yapıldı. Şimdi kalenin topraklarında bir müze var.

Yeni Saray

Württemberg Dükleri'nin kontu "Versay Sarayını" inşa etme fikri ile iş için en iyi ustaları işe aldı ve Karl Eugene von Württemberg'in başına geldi. Bina 1760 yılında inşa edilmiş, ancak iki yıl sonra bir yangın çıkmış ve dük başka bir yere taşınmıştır. Sadece on yıl sonra, çalışma devam etti. Saray 1944'te yıkıldı ve 1964'te yeniden inşa edildi.

Saray Meydanı

Stuttgart'ın merkez meydanı, zarif ve törensel bir "şehir cephesi". Meydanın ana mimari topluluğu 19. yüzyılda kuruldu. Merkezde, I. Wilhelm'in saltanatının 25. yıl dönümü şerefine bir Jübile Sütunu bulunmaktadır. Kuzey ve güney kesimlerinde Baden-Württemberg'in iki ana nehir arterini simgeleyen çeşmeler bulunmaktadır. Meydanın dört bir yanı saraylarla çevrili.

Schiller Meydanı

Yer, Alman şiirinin gelişimine paha biçilmez bir katkıda bulunan ünlü şair F. Schiller'in adını almıştır. Meydan, Stuttgart'ın tarihi merkezinde yer alır ve şehrin başlıca cazibe merkezlerinden biridir. Etrafta ilginç mimari anıtlar var: Eski Kale, Collegiate Kilisesi, Eski Başbakanlık, Prinzenbau.

Yalnızlık

Barok ve Rokoko kalesi 11 km. Württemberg ailesinin bir başka ikametgahı olan Stuttgart'tan. Adını ayrıca yalnızlık olarak kabul edilmektedir. Yalnızlık Dük Karl Eugene için inşa edildi, duvarları içinde hükümdar yalnızlık ve barış bulmak istedi. 18. yüzyılın sonunda, sarayda F. Schiller'in mezun olduğu bir askeri okul düzenlendi. 20. yüzyılın sonunda restore edilerek yaratıcı akademinin ihtiyaçlarına verildi.

Rosenstein sarayı

19. yüzyıl sarayı, I. William (hükümdar 1864'te burada öldü) döneminde inşa edildi, geç klasisizm tarzında. Proje İtalyan mimar D. Saluchi tarafından geliştirildi. Saray, yönetici ailenin yazlık ikametgahı ve kutlamalar ve resepsiyonlar düzenlemek için bir mekan olarak kullanıldı. 1840 yılında sarayın çevresine bir peyzaj parkı yapıldı.

Stuttgart Şehir Kütüphanesi

Modern mimarinin eşit derecede seçkin bir binasında yer alan olağanüstü bir kitap koleksiyonu bulunuyor. Bina panoramik pencereli bir küptür, her katta tematik bir salon vardır. Kütüphanenin bir bölümü olarak değerlendirirler.  İç mekan uygun ve basit bir şekilde düzenlendi. Geniş salonlar, çocuklar için uygun alt yapı, dinlenme yerleri, internette gezinme ve hatta müzik çalma gibi etkinlikler vardır.

Stuttgart Devlet Operası

Şehir Opera Binası, 20. yüzyılın başında R. Strauss'un Ariadne auf Naxos operasının galasıyla açıldı. Binanın projesi Münihli mimar M. Littmann tarafından geliştirildi. Tiyatro, askeri saldırı sırasında hayatta kaldı. Bu nedenle yeni bina yapmak yerine tarihi görünümü büyük ölçüde korundu. Stuttgart, Almanya'da her zaman önemli bir opera merkezi olmuştur ve birçok ünlü Alman müzisyen burada sahne aldı.

Ludwigsburg konutu

Dük Eberhard Ludwig için inşa edilen 18. yüzyılın başlarından kalma saray binasıdır. Bunun, hükümdarın ülke rekreasyonu için küçük bir konak,ikametgah olacağı varsayıldı. Ancak yavaş yavaş mütevazı proje lüks bir saraya dönüştü. Zamanla, bütün bir şehir ve çevresinde birkaç ayrı kale ortaya çıktı. Ludwigsburg Residence'ın mimarisi Barok tarzında olup görenleri hayrete düşürür.

Ihlamur Müzesi

Almanya ve Avrupa'nın en önemlilerinden biri olan Şehir Etnografya Müzesi. Ticaret ve coğrafi toplum başkanı Kont'un coşkusu sayesinde ortaya çıktı. Linden. Wilhelm 2, müze fonlarının yenilenmesine büyük katkı yaptı. Müzenin programları oldukça çeşitlidir. Burada sergilerin yanı sıra konferanslar, bilimsel seminerler, tiyatro gösterileri ve konserler düzenlenir.

Mercedes-Benz Müzesi

Stuttgart'ta, dünyaca ünlü Mercedes-Benz'i üreten Daimler AG otomobiline ait merkez ofisi bulunuyor. 2006 senesinde Mercedes markasının dına yapılmış müze açıldı. Sergi, bu otomobilin 125 yıllık tarihini kapsıyor, sergi salonları farklı yıl ve dönemlerde piyasaya sürülen markaları sergiliyor. Arabalara ek olarak, ziyaretçiler tesisin tarihi ile ilgili diğer sergilerle karşılaşabilirler.

 

Antalya StuttgartUçak Bileti

Antalya Stuttgart arasındaki mesafe hava yolu taşımacılığı ile kilometre olarak yüksektir. Başka ulaşım aracı ile bu mesafe süresi artış gösterir. Bundan kaynaklı da Antalya Stuttgart gitmek isteyen kişiler hava yolu taşımacılığı tercih etmeleri gerekir. En uygun fiyat teklifi almak için havayolu şirketlerinin sitelerini ziyaret ederek bakabilirsiniz. Antalya Stuttgart uçak bileti satın al butonuna tıklayarak da bileti satın alabilirsiniz.

 

Avantajlı Seyahat ile kampanyalardan ve fırsatlardan kolayca haberdar olabilir uygun fiyatlar ile konforlu seyahatler geçirebilirsiniz.

Avantajlı uçak bileti için telefon numarası seçenekleri 0 850 303 82 80 avantajliseyahat.com uçak bileti sayfasından detaylı bilgi alabilirsiniz.

Avantajlı Seyahat için 0 850 303 82 80 veya 0 212 909 96 12

 

Antalya StuttgartUçuşu Kaç Saat Sürmektedir?

Antalya Stuttgart arasında direkt uçuş yapılacaksa 2 saat 30 dakika ile 3 saat arası değişiklik gösterir. Aktarmalı şekilde uçuş yapacaksanız bu süre zarfında artış vardır. Antalya Stuttgart uçak bileti satın işlemi yapmadan evvel hangi türden bilet aldığınıza bakmanız gerekir.

İşlem öncesinde bakmanız halinde Antalya Stuttgart bileti alımında doğru bir işlem yapmış olursunuz.

Antalya StuttgartUçuşlarında Hangi Havalimanları Hizmet Vermektedir?

Antalya ilinden Antalya havalimanı üzerinden hizmet verilirken, Stuttgart için ise birden çok seçenekler mevcuttur. Stuttgart havalimanı ilk tercihiniz olmakla birlikte Almanya havalimanını da tercih edebilirsiniz. Antalya Stuttgart uçak bileti bu havalimanları üzerinden gidiş sağlayacaksınız.

Antalya Stuttgart Arası Hangi Hava Yolları Uçuş Gerçekleştirmektedir?

Antalya Stuttgart hava yolu şirketleri; Pegasus, Corendon, Türk hava yolları, Anadolujet,Sunexpress.

Antalya Stuttgart Uçuşu Alternatif Şehir Hangisidir?

Stuttgart gitmek için alternatif şehir Almanya'ya tüm şehirleridir. Antalya Stuttgart uçak bileti alımı yaparken bunları göz önünde tutmanızda fayda vardır.

Stuttgart Havalimanı Ulaşımı

Almanya’da Baden bölgesinde bulunan Stuttgart Havalimanı, hem ülke içinde hem de ülke dışından uçuşlar gerçekleştiriyor. Almanya da en işlek havalimanlarından birisidir. 2007 yılından beri aktif şekilde taşımacılık yapar. Merkezden Stuttgart arası 13 kilometredir. Hem karayolu hem demiryolu kullanarak rahatlıkla gelim yapabilirsiniz.

Kara yolu kullanırken taksi, özel araç, araç kiralama, otobüs, havalimanına göre özel servis kullanabilirsiniz. Demiryolu için ise tren, tranway, metro tercih edebilirsiniz. Havalimanına özel araç park yeri bulunur. İsterseniz kendi araçlarınız ile de gidiş sağlayabilirsiniz. Antalya Stuttgart uçak bileti alımı yaptıktan sonra merkeze gitmeniz kolay olacaktır.

Antalya Havalimanı Ulaşımı

Antalya havalimanı şehir merkezi uzak olmadığı için kolay ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Havalimanının kendisine ait özel servisi olduğu için başka duraklara uğramadan direkt Antalya havalimanına uğrayabilirsiniz. Taksi havalimanlarının kapısının önünde her zaman beklemektedirler. Araç kiralama şirketi ile görüşme sağlayarak araç da kiralayabilirsiniz. Antalya'nın kendine ait otobüsleri de sefer saatlerini takip ederek kullanım sağlayabilirsiniz. Antalya Stuttgart uçak bileti alımı yaptıktan sonra Antalya'dan merkeze gitmeniz konforlu ve zor olmayacaktır.

 

Avantajlı Seyahat ile kampanyalardan ve fırsatlardan kolayca haberdar olabilir uygun fiyatlar ile konforlu seyahatler geçirebilirsiniz.

Avantajlı uçak bileti için telefon numarası seçenekleri 0 850 303 82 80 avantajliseyahat.com uçak bileti sayfasından detaylı bilgi alabilirsiniz.

Avantajlı Seyahat için 0 850 303 82 80 veya 0 212 909 96 12